Trump sosyal medya platformu kurdu ve bunu duyurdu

Yayın tarihi: 25 Ekim 2021 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 23 Ekim 2021 Cumartesi 3:23 pm

Yaptığı paylaşımlar sebebiyle sosyal medya hesapları kapatılan eski ABD başkanı Donald Trump kendi sosyal medya uygulaması TRUTH Social’ı kurduğunu duyurdu. Trump TRUTH Social’ı gelecek ay başlatacağını açıkladı.

Donald Trump, yaptığı açıklamada kendi platformunun, “büyük teknoloji şirketlerinin zorbalığına karşı duracağını” belirtti. Bu şirketleri ABD’deki muhalif sesleri susturmakla suçlayan Donald Trump “Düşüncelerimi açıklayacağım ve büyük teknoloji şirketlerine karşı savaşacağım için çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya Donald Trump’ın başkan olarak en sevdiği iletişim aracıydı. Ancak Trump, destekçilerinin ABD Capitol’ünü basmasının ardından Donald Trump Twitter’dan yasaklandı ve Facebook’tan uzaklaştırıldı.

 

 sosyal medya

Donald Trump’ın başkanlığı boyunca yaptığı paylaşımlar ve gönderileri hakaret, kışkırtma veya düpedüz yalanlar olarak sosyal medya firmaları tarafından eleştirildi.

Twitter ve Facebook Donald Trump’ın bazı gönderilerini sildi ya da koronavirüsün gripten “daha az öldürücü” olduğunu söylediği gibi yanıltıcı gönderilerini mercek altına aldı.

Tüm yaşanan sosyal medya problemlerinin ardından eski ABD başkanı Donald Trump rakip bir sosyal medya platformu kurmayı planladı.

Trump Media & Technology Group (TMTG) tarafından yapılan açıklamaya göre, TRUTH SociaL 2022’nin ilk çeyreğinde ülke çapında kullanıma sunulacak.

ABD eski başkanı Trump, “Taliban’ın Twitter’da büyük bir varlığı olduğu bir dünyada yaşıyoruz, ancak en sevdiğiniz Amerikan Başkanı susturuldu” dedi.

PlayStation fanları isyan bayrağını açtı! Büyük bir hata!