Trump seçim ropagandasına rahip Brunson’la başladı

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 12:50 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 12:51 pm

ABD Başkan’ı Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’la olan iyi ilişkisini bir kez daha tekrarladı. Başkan Trump Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi’nin ilk gününde Beyaz Saray’da ‘rehine’ olarak tanımladığı çeşitli ülkelerde tutuklu oldukları sırada kurtardığı 6 kişiyi tanıttı, kısaca hikayelerini anlatmalarını istedi.

Trump ilk sözü kurtardığı kişiler arasında bulunan rahip Andrew Brunson’a verdi. Evanglist Rahip Brunson, ‘Türkiye’de haksız yere 2 yıl hapis yattığını’ söyledi, kurtarılması için Trump ve yönetimin verdiği mücadeleyi övdü.

Rahip Brunson, kendisini kurtardığı için Başkan Trump’a teşekkür etti. İran, Suriye, Venezuella ve Hindistan’dan kurtardığı kişilerle Oval Ofis’te açıklama yapan Trump da konuşmasında ‘Erdoğan’ın kendisine karşı çok iyi davrandığını bildirdi, uzun konuşmalar sonucu Brunson’ın serbest bırakıldığını anlattı. Trump rahibe ‘Türkiye ve Türkleri hala seviyorsun değil mi’ diye sordu. Brunson ‘evet’ dedi. Başkan Trump daha sonra kurultayın yapıldığı Kuzey Carolina Eyaletinin Charlotte kentine gitti, adaylığının resmen kabul edilmesi dolayısıyla bir konuşma yaptı. Kurultayın bir bölümü bugün ve yarın Washington’da yapılacak. Kurultayda konuşma yapacaklar arasında eşi Melania ve kızı İvanka Trump’da bulunuyor.