Trump: Kimse beni sevmiyor

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 11:31 am - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 11:31 am

Ülke genelinde yapılan anketlerde ABD’de koronavirüsle mücadelenin en yetkili ismi olan Fauci’nin popülaritesinden rahatsız olduğunu belli eden Trump, “Kimse beni sevmiyor. Bunun nedeni belki de benim kişiliğim” dedi.

Korona krizinde birçok kez karşı karşıya gelen ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci arasındaki ‘çekişme’ sürüyor. Anketlerde Fauci’ye destek oranının yüksek çıkmasından yakınan Trump, “Kimse beni sevmiyor” dedi.

‘BAŞKASINI DA GÖREVLENDİREBİLİRDİK’

Donald Trump, ülkede koronavirüsle mücadelenin en yetkili ismi olan Anthony Fauci’nin halktan neden bu kadar çok destek aldığını anlamadığını söyledi. Trump, “Onunla çok iyi anlaşıyorum ve söylediklerinin çoğuna katılıyorum” dedi.

Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Trump, anket sonuçlarında Fauci’ye verilen desteğin bu kadar yüksek olmasına şaşırdığını ifade ederek, doktorun hükümet adına çalıştığını söyledi. Trump, “Onun yerine başka insanları da görevlendirebilirdik” ifadelerini kullandı.

‘NEDEN BENİM DERECEM YÜKSEK DEĞİL?’

Kendisinin kişiliği yüzünden sevilmediğini söyleyen Trump, şöyle devam etti: “Yüksek bir destek oranına sahip. Öyleyse benim ve yönetimin korona konusunda halktan aldığı onay yüksek değil? Bu durum merak uyandırıcı. O bizim için çalışıyor ama kimse beni sevmiyor. Bunun nedeni belki de benim kişiliğimdir.”

Son günlerde Trump ile Fauci arasındaki ‘çekişmenin’ arttığı bazı Beyaz Saray yetkililerince onaylanmış, geçtiğimiz haftalarda bir yetkili CNN’e yaptığı açıklamada Trump’ın Fauci’den ‘rahatsız olduğunu’ dile getirmişti. Korona virüsü için kurulan görev gücünün toplantılarında konuşan Fauci’nin son dönemde daha az göz önünde olmasıyla beraber, Trump yönetiminin Fauci’yi ‘kenara ittiği’ belirtilmiş, Beyaz Saray ‘söylediklerinin defalarca yanlış çıktığını’ öne sürmüştü.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı ve Kaliforniya vekili Demokrat Adam Schiff ise “Trump, Amerikan halkının Dr. Fauci’ye güvendiği ve kendisine güvenmedikleri gerçeğini kabullenemiyor” ifadelerini kullanmıştı.