Trump: İran’ın yanıtına hazırız ve karşılık vereceğiz

Yayın tarihi: 7 Ocak 2020 Salı 11:30 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2020 Salı 11:31 pm

ABD Başkanı Donald Trump, İranlı komutan Kasım Süleymani’nin öldürülmesine konusunda açıklamalarda bulundu. Trump, “İran’la savaşa ve İran’ın muhtemel yanıtına hazırız ve karşılık vereceğiz” mesajını vererek, “İran’ın kültürel alanlarını vurma konusunda uluslararası hukuka tabi olacağız” ifadesini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la savaşa ve İran’ın muhtemel yanıtına hazırız ve karşılık vereceğiz” dedi.

Trump, “Günün sonunda ABD, Irak’ın kendi güvenliğini tesis etmesini istiyor. Bir noktada ABD kuvvetlerini Irak’tan çekme isteğim var, ancak şimdi geri çekmek Irak’ta yaşanabilecek en kötü şey. Iraklılar İran’ın ülkelerini karıştırmasını istemiyor” ifadelerini kullanarak “Irak’tan çekilirsek İran için alan açmış olacağız. Haberlerde bildirilen mesajdan haberim yok” diye konuştu.

“Irak, ABD’ye saygı göstermemeye devam ederse, yaptırımlarla karşılaşacak” açıklamasında bulunan Trump, “Irak tarafından saygı görmeyi hak ediyoruz. Iraklılar İran’ın ülkelerini karıştırmasını istemiyor” diye kaydetti.

ABD Başkanı, “ABD’nin uzun zamandır takip ettiği Süleymani büyük bir saldırı planlıyordu” iddiasında bulundu.

Trump, “İran’ın kültürel alanlarını vurma konusunda uluslararası hukuka tabi olacağız” ifadesini kullandı.