Trump, Çin’e yaptırım tasarısını onayladı

Yayın tarihi: 18 Haziran 2020 Perşembe 12:30 am - Güncelleme: 18 Haziran 2020 Perşembe 12:31 am

ABD Başkanı Trump, ‘Uygur Türklerine yönelik baskı politikaları’ gerekçesiyle Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını sağlayan yasa tasarısını onayladı.

Trump, yaptığı yazılı açıklamayla Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Müslüman azınlığa yönelik uygulandığı iddia edilen insan hakları ihlallerini kınayan ve bu nedenle bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını imzaladığını bildirdi.

Trump ‘polis reformu’ kararnamesini imzaladı

Söz konusu tasarı, Senato’da 15 Mayıs’ta, Temsilciler Meclisi’nde ise 27 Mayıs’ta onaylanıp imzalaması için Trump’a sunulmuştu.

Tasarıda ABD Başkanı Donald Trump yönetimine, Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıklara uygulandığı ileri sürülen baskı ve şiddetin sorumlusu bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulanması çağrısı yapılıyor. Söz konusu yaptırımlardan bazıları Çinli yetkililerin ABD’deki mal varlıklarının dondurulması ve bu yetkililere vize yasağı getirilmesi oldu.

Tasarıda ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine ilişkin bir rapor hazırlaması talep ediliyor.

Trump da koronavirüs mağduru! Kredi ötelemesi için bankaya başvurdu