Trump cephesinden ‘topyekûn savaş’ ve ‘kafa kesme’ çağrıları

Yayın tarihi: 6 Kasım 2020 Cuma 12:45 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2020 Cuma 6:18 pm

Seçimi kaybetme ihtimali artan ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Trump Jr., seçimlere hile karıştığını iddia ederek babasına “topyekûn savaş” çağrısında bulunurken, başdanışman Steve Bannon, FBI Direktörü Wray ve bulaşıcı hastalıklar uzmanı Anthony Fauci’nin, Trump’ın seçimi kazanması durumunda ”kafalarının kesilmesi gerektiği” yönünde paylaşım yaptı.

ABD’de oy sayımı devam ederken Başkan Donald Trump’ın en büyük oğlu Donald Trump Jr., Twitter hesabından babasına “topyekûn savaş” çağrısında bulunarak “Amerika’nın geleceği için en iyisi, Donald Trump’ın tüm hileyi, tüm dolandırıcılığı ortaya çıkarmak için topyekûn bir savaşa girmesi olur” mesajını paylaştı.

ABD’de seçim heyecanı sürüyor! Biden Beyaz Saray’a yakın

Trump Jr. mesajına “Bu pisliği temizlemenin ve muz cumhuriyetine benzememenin zamanı geldi” diye de ekledi. Trump Jr.’ın mesajı kısa bir sonra Twitter tarafından “yanıltıcı” olabileceği uyarısıyla gizlendi.

DW’nin haberine göre, Trump Jr. Twitter’daki paylaşımlarında ayrıca Cumhuriyetçilerin de babasına yeteri kadar destek vermemesinden şikayet etti. Ancak Trump ve yakın çevresinin mektupla kullanılan oylara hile karıştığı iddiasına şimdiye kadar bir kanıt sunulmuş değil.

BAŞ DANIŞMANI ‘KAFA KESME’ ÇAĞRISINDA BULUNDU

Trump’ın başdanışmanı Steve Bannon ise, FBI Direktörü Wray ve ülkenin önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı Anthony Fauci’nin, Trump’ın seçimi kazanması durumunda ”kafalarının kesilmesi gerektiği” yönünde paylaşım yaptı.

ABD başkanlık seçimlerinin kesin sonucun hala belli olmamasına rağmen Bannon, yarışı kazandığını iddia ettiği Trump’ın; Fauci ve Wray’i kovması gerektiğini de söyledi. Bannon, “Onların kafasını mızrağa oturtup, programa uymayan federal memurların kovulacağını göstermek açısından örnek olsun diye Beyaz Saray’ın köşelerine asardım” ifadesini kullandı.

Paylaşımının ardından Bannon’un Twitter hesabı kapatıldı.