Trump, 170 milyon dolar bağış topladı

Yayın tarihi: 1 Aralık 2020 Salı 11:32 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2020 Salı 11:32 pm

3 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde Biden’a yenilen mevcut ABD Başkanı Trump’ın, seçimlerden bu yana 170 milyon dolar bağış topladığı öğrenildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin mevcut Başkanı Donald Trump 3 Kasım’da düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından yaklaşık bir ayda 170 milyon dolar bağış topladı.

3 Kasım’da yapılan 59. başkanlık seçimlerinin sonuçlarını kabul etmeyen Trump, seçim sonrası hukuki süreç ve yeni çalışmaları için bağış kampanyaları düzenliyor. Amerikan medyasında yer alan ve kamuya açık kaynaklara dayandırılan haberlerde, Trump’ın son bir ayda yaklaşık 170 milyon dolar bağış topladığı kaydedildi.

Söz konusu bağışların bir bölümünün seçim sürecine ilişkin hukuki süreçlere harcandığı, bir bölümünün Cumhuriyetçi Ulusal Komite’ye aktarıldığı, bir bölümüyle de Trump’ın seçim kampanya ekibinin harcamalarının yapıldığı belirtildi. Bağışların ne kadarının Trump’ın bundan sonraki siyasi çalışmalarına harcanacağı konusunda ise net bir veri olmadığı ifade edildi. “Seçimlerde hile yapıldığı” kanaatine sahip Cumhuriyetçi seçmenin Trump’ın bağış kampanyalarına ciddi destek verdiği vurgulanan haberlerde, 5 Ocak’ta Georgia’da yapılacak 2. tur Senato seçimlerinin de Cumhuriyetçi Parti için hayati önemde olduğu ve buraya da önemli bütçe ayrıldığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

270 delegeye ulaşan adayın başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandığı ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerinde Biden 306 delegeye ulaşırken, mevcut başkan Trump ise 232 delegede kalmış ve seçim sonuçlarını kabul etmeyeceğini açıklamıştı.