TRT skandal Anıtkabir KJ’si açıklamasında koronavirüse ‘sığındı’

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 2:52 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 10:44 pm

TRT Haber, Anıtkabir’deki 10 Kasım törenlerine ilişkin haberinde bir KJ (alt başlık) skandalına daha imza attı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladıktan sonra mesajını okuduğu sırada TRT Haber’in KJ’sinde “Devletin zircesi Atanıtkabir’deydi” başlığı yer aldı. TRT yaptığı açıklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan zorunlu çalışma yöntemleri nedeniyle bu tür hatalar maalesef sayıca artmıştır” dedi.

TRT Haber’de KJ yanlışlarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ekranda “19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun” diye yazan TRT Haber, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yıl dönümünde de bir büyük yanlışa daha imza attı. TRT Haber bugün saat 10.00 bülteninde devletin zirvesinin Anıtkabir ziyaretini haberleştirdi.

Anka’da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Anıtkabir Özel Defterini imzalarken yaptığı konuşmanın haberine ilişkin görüntünün başlığında vahim bir hata yapıldı. Erdoğan konuşurken TRT Haber’in KJ’sinde büyük puntolarla “DEVLETİN ZİRVESİ ATANITKABİR’DEYDİ” diye yazıldı.Azerbaycan- Ermenistan çatışmasına ilişkin de TRT Haber’de yayınlanan Satır Başı programında “Azerbaycan sivillere saldırıyor” yazılmış ve KJ nedeniyle bir editörün işine son verilmişti.

TRT’DEN AÇIKLAMA

TRT Haber, söz konusu KJ’ye ilişkin bir açıklama yayınlayarak özür diledi. Açıklamada “Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan zorunlu çalışma yöntemleri nedeniyle bu tür hatalar maalesef sayıca artmıştır” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“TRT HABER, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82’nci yıl dönümü nedeniyle yurt içi ve yurt dışında düzenlenen özel programları, muhabir bağlantıları ve canlı yayınlarla ekrana getirmiştir.

Anıtkabir’de gerçekleşen devlet töreni ile ilgili haberin alt yazısında bir yazım hatası gerçekleşmiştir.
14 saniye süren bu hata ivedilikle düzeltilmiştir.

Çok aşamalı kontrollere rağmen, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan zorunlu çalışma yöntemleri nedeniyle bu tür hatalar maalesef sayıca artmıştır.

Hızlı yayıncılık refleksiyle yapılan bu hatadan ötürü üzüntülerimizi paylaşıyor ve tüm izleyicilerimizden özür diliyoruz.