TRT’den bir skandal daha! KJ hatası yapan çalışan kovuldu

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 2:42 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2020 Cuma 11:30 am

TRT muhabiri Bülent Çulcuoğlu, Dağlık Karabağ’da yaşananları aktarırken KJ’de “Azerbaycan sivillere saldırıyor” yazısı yer aldı. TRT, söz konusu KJ’den sorumlu olan personelin kurumla ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

TRT Haber’de ekrana gelen Satır Başı programına Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaları cephe hattında takip eden TRT Haber muhabiri Bülent Çulcuoğlu bağlandı. Azerbaycan ordusu, gece boyunca askerlere ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdirdi.

TRT’den pes dedirten ‘deprem’ yayını: Sözün bittiği yerdir

“AZERBAYCAN SİVİLLERE SALDIRIYOR”

TRT Haber muhabiri Bülent Çulcuoğlu’nun sahadaki gelişmeleri aktardığı sırada TRT Haber rejisi tarafından KJ’ye (Alt bant) “Azerbaycan sivillere saldırıyor” yazısı yazıldı. İzleyenlerin tepkisini çeken bu durum sosyal medyada da gündem oldu.

Söz konusu KJ hakkında sorumluğu olan personelin tespiti için soruşturma başlatıldı.

Meral Akşener ve üreticiye saygısızlık! TRT canlı yayını kesti

 

TRT’DEN AÇIKLAMA

Olayın ardından konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıklayan TRT’den bir açıklama daha geldi. Söz konusu için özür dileyen TRT, alt yazıda sorumluluğu tespit edilen emekçinin kurumla ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ermenistan’ın 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan’daki sivillere saldırısı ile başlayan sürecin ilk gününden bugüne TRT bölgeden etkin bir yayıncılık gerçekleştirmiştir.

Azerbaycan devlet yetkilileri, TRT’nin gerçekleştirdiği bu başarılı yayıncılık ve Azerbaycan’a olan desteğine gerek sözlü gerekse sosyal medya üzerinden teşekkür mesajlarıyla cevap vermişlerdir.

TRT Haber Kanalımızda, savaş suçu işleyen işgalci Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırılarının bölgeden canlı muhabir bağlantısıyla anlatıldığı esnada istenilmeyen bir alt yazı kısa süre ile ekrana gelmiştir.

Hatalı alt yazı ivedilikle düzeltilmiştir.

Ekrana gelen bu alt yazıda sorumluluğu tespit edilen personelin kurumla ilişiği kesilmiştir.

Yayın politikamız ve vermek istediğimiz mesajlara tamamen ters bu hatadan ötürü özür dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”