TRT yeni kanalını Saray’da tanıttı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 4:06 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 4:56 pm

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) yeni kanalı ‘TRT Spor Yıldız’ Saray’da düzenlenen törenle tanıtıldı.

TRT’de yeni bir kanal yayın hayatına başlıyor. ‘TRT Spor Yıldız’ adındaki kanalın tanıtımı Saray’da düzenlendi. Kanala ilişkin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni bir spor kanalımızın da tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Test yayınlarını tamamlayan TRT-SPOR 2 bundan sonra yayın hayatına TRTSPOR Yıldız olarak devam edecek” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise, “TRT Spor Yıldız, spor camiası ve spor geleceği için bir milat olacak” ifadesini kullandı. TRT Spor Yıldız’ın spor camiası ve spor geleceği için bir milat olacağını söyleyen Kasapoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“TRT Spor Yıldız; sadece birkaç branşın değil pek çok branşın tanıtıldığı teşvik edildiği bir mecra olacak. Önemli bir katkı sağlayacak. Bu çalışma spor camiamız ve spor geleceğimiz için bir milat olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanım böylesine anlamlı bir günde gençlerimiz ve sporcularımıza böylesine değerli bir hediye ile buluşturduğunuz için size şükranlarımızı arz ediyoruz. Türkiye’nin bir spor ülkesi olması idealine TRT Spor Yıldız inşallah daha sağlam ve anlamlı temellere oturtacak. TRT Spor Yıldız’a yayın hayatında başarılar diliyorum. Türk sporumuz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

TRT Spor Yıldız’ın Twitter hesabında kanal, “Türkiye’nin yeni nesil, olimpik spor kanalı!” diye tanımlandı.  Öte yandan TRT’nin TRT1, TRT Haber, TRT3, TRT4, TRT Türk, TRT Gap, TRT Avaz, TRT Çocuk, TRT6, TRT Anadolu, TRT Okul, TRT Belgesel, TRT Müzik ve TRT Arapça olmak üzere tam 14 kanalı bulunuyor.