TRT World yazarından Kılıçdaroğlu ve Alevilere nefret söylemi

Yayın tarihi: 20 Nisan 2023 Perşembe 6:39 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2023 Perşembe 6:47 pm

TRT’nin İngilizce yayın yapan servisi TRT World’de yazarlık yapan Tallha Abdulrazaq isimli bir kişi, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Alevileri hedef aldı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden ‘Alevi’ notuyla bir paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun videoda “Ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman’ım…” çıkışı geniş yankı uyandırdı. Sosyal medyada büyük destekle karşılanan video dört saat içerisinde 22 milyon 900 bin görüntülenmeye ulaştı. Kılıçdaroğlu’nun, çalışma masasında çektiği videoda yer alan kitaplar da dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu rekor kırdı

‘SULTAN SELİM’İN HATIRASI MEZHEBİNİZİ İKTİDARDAN UZAK TUTSUN’

Kılıçdaroğlu’nun videosu çok sayıda destek alırken, TRT’nin İngilizce yayınlar yapan servisi TRT World yazarlarından olan Tallha Abdulrazaq isimli bir kişi Kılıçdaroğlu’nu ve Alevileri hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımını alıntılayan Abdulrazaq 9. Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim hatırlatması yaparak “Sultan Selim’in hatırası mezhebinizi iktidardan uzak tutsun” ifadelerini yazdı.

Bu gönderisini de alıntılayan Abdulrazaq, daha sonra şunu yazdı: “Daha çok ağlayın, alıntılarımdaki Kemalist pislikler. Irkçı, Arap karşıtı sözler kullanırken öldürüp, işkence edip sonra da ‘nefret söylemi’ diye ağlayamazsınız.”

Kılıçdaroğlu’ndan gençlere: ‘Alevi olmaz’ diyen bu sisteme ‘dürüst olan olur’ diyecek misin?

9. Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim, Safavi Devleti lideri Şah İsmail ile yaptığı savaşla biliniyor.

‘TRT’DE DEĞİLİM’ DEDİ AMA…

Abdulrazaq TRT’de yorumcusu-yazarı olduğu çok sayıda TRT’de çok sayıda yayına katıldığı ve yazısının bulunduğu görüldü:

Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu sonrası Davutoğlu’ndan ‘Sünni’ videosu

Kılıçdaroğlu: ‘Memur Teoman’ 15 Mayıs’tan sonra çok daha güzel yerlerde olacak