TRT spikerinin ‘Inzaghi’ gafı gündem oldu

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 1:03 pm

EURO 2020 yarı finalinde İtalya ile İspanya arasındaki maçı anlatan TRT Spikeri Levent Özçelik, İtalya’da Federico Chiesa’nın golünü attığı sırasında defalarca ‘Inzaghi’ dedi. Özçelik’in gafı gündem oldu.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) yarı finalinde İtalya ile İspanya, Londra’daki Wembley Stadyumu’nda karşılaştı. Maçı anlatan TRT Spikeri Levent Özçelik, İtalya Milli Takım Oyuncusu Federico Chiesa’nın golünü attığı sırasında defalarca “Inzaghi” dedi. Özçelik’in bu gafı Twitter’da Trend Topic (tt) listesinde zirveye yükseldi.

İtalya’nın, karşılaşmanın 60. dakikasında Federico Chiesa’nın golüyle 1-0 öne geçtiği dakikalarda maçı anlatan Spiker Levent Özçelik, Chiesa’ya ‘Inzaghi’ dedi. Gol sırasında defalarca ‘Inzaghi’ diyen Özçelik, bir süre sonra hatasını fark ederek golü Chiesa’nın attığını söyledi.

İtalya’nın eski oyuncusu Filippo Inzaghi ile Chiesa’yı karıştıran Özçelik, yayın sırasında “Chiesa’nın golü attığı anda ağzımdan Inzaghi çıktı. Yıllarca anlattığımız bir futbolcu Inzaghi. Oradan bir çağrışım. Kusura bakmayınız lütfen” ifadelerini kullandı. Özçelik’in bu gafı sosyal medyada en çok konuşulanlar listesine girdi.

TRT MUHABİRİNE TEPKİ: HAPİSLERE DÜŞECEĞİZ YEMİN EDERİM

Öte yandan TRT muhabiri Barış Yurduseven, Twitter’daki eleştiriler nedeniyle Levent Özçelik’i savunmak isterken “Bu ülke fazla özgür” yorumu yapınca tepki topladı. Bir kullanıcı Yurduseven’e, “TRT çalışanına bak sen. Laflara bak laflara. İki dakika Inzaghi şakası yaptık diye hapislere düşeceğiz yemin ederim” diye yanıt verdi.

Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımlar şöyle:

Türkiye – İtalya maçının spikerlerine tepki yağdı!