‘TRT Harbiye binası otel olacak’ iddiası

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 12:44 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 12:44 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TRT’nin Harbiye’de bulunan binanın akıbetinin Ortaköy binası gibi olacağına dikkat çekti. Harbiye’deki binanın otel yapılacağını öne süren İlgezdi, “Ortaköy binası da deprem bahanesiyle boşaltılmıştı sonra satılarak otel oldu” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi deprem güçlendirmesi gerekçesiyle boşaltılan TRT’nin Harbiye’deki radyoevi ve Ulus’taki yerleşkesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Fuat Oktay, önergeye; “Personelin söz konusu binalarda istihdam edilemeyeceği anlaşıldığından Ayazağa semtinde bulunan ve iç donanımı daha önceden televizyon yayıncılığı için tasarlanmış olan taşınmaz, geçici süreyle kiralanmıştır” yanıtını verdi. Ancak, Akkuş İlgezdi’nin “TRT binalara tekrar dönecek mi” sorusu yanıtsız kaldı.

İlgezdi, “Ortaköy binası da deprem bahanesiyle boşaltılmıştı sonra satılarak otel oldu. Soru önergemdeki ısrarlı sorulara rağmen verilmeyen yanıt, müzik tarihimizin en önemli binalarından Harbiye Radyoevi’nin de akıbetinin TRT Ortaköy binalarına döneceğini ortaya koyuyor” açıklamasını yaptı.

İlgezdi, “TRT aynı zamanda Çekmeköy’de bir yer aldı ve tüm birimleri buraya taşımak için hazırlık yapıyor. Ülkemizin müzik tarihinin en önemli binalarından Harbiye maalesef diğer önemli binalar gibi ya Cumhurbaşkanlığına tahsis edilecek ya da otel olması için özelleştirilecek” değerlendirmesini yaptı.