TRT ekibine yapılan saldırıya TRT’den sansür!

Yayın tarihi: 12 Şubat 2021 Cuma 5:41 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2021 Cuma 5:52 pm

İranlı teknoloji uzmanı Mesut Mevlevi suikastıyla ilgili haber takibi yapmak üzere İran’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na giden TRT World ekibi çekim yaptığı esnada konsolosluk çalışanları tarafından saldırıya uğradığını açıkladı. TRT Haber saldırıyı önce haberleştirdi, daha sonra söz konusu içeriği yayından kaldırdı.

TRT World muhabiri Oubai Shahbandar, İranlı muhalif Mesut Mevlevi Vardanjani’ye düzenlenen suikastın arkasında olduğu iddia edilen İranlı bir diplomatın yakın zamanda tutuklanmasıyla ilgili haber takibi yaparken İstanbul’daki İran Konsolosluğu çalışanları tarafından saldırıya uğradığını açıkladı. Muhabir Shakbandar, saldırının ardından kişisel Twitter hesabından video paylaşarak, olayın detaylarını aktardı.

TRT Haber internet sitesinde söz konusu saldırıyı önce haberleştirdi, daha sonra yayından kaldırdı. Söz konusu içerik Google arama sonuçlarında çıkarken, linke tıklandığında önce ‘Sayfa bulunamadı’ hatası veriyor, daha sonra ana sayfa yönlendiriyor.

TGC SALDIRIYI KINADI

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, saldırıyı kınadı. TGC Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, gazetecilerin halkın haber alma, bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yaparken sık sık engellemelerle karşılaştığı belirtildi.

TGC açıklamasında, “Konsolosluk çalışanları tarafından yapılan saldırıda TRT World ekibinin kamerası yere düşmüştür. Kamuoyunu etkileyen her olayın ardından gazetecilere yapılan saldırı halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik bir saldırıdır. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yönelik bu saldırıyı kınıyoruz. TRT World ekibine ‘geçmiş olsun’ diyoruz” denildi.