TRT dizisinde ‘Hamidiye Su’ reklamı yapılmış

Yayın tarihi: 3 Ekim 2019 Perşembe 6:54 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2019 Perşembe 6:55 pm

İBB’ye ait Hamidiye Su’larına hükümet ve devlet kurumları tarafından başlatılan boykot uygulamasının yankıları devam ederken, TRT 1’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin bir bölümünde ‘Hamidiye Su’ markasının reklamının yapıldığı ortaya çıktı.

THY’nin yer hizmetleri veren iştirak şirketi Turkish Ground Service’nin (TGS), İBB iştiraki olan Hamidiye’den su alım anlaşmasını sonlandırmasının ardından Milli Saraylar ve Vakıfbank ile iki bakanlığın da su almayı bıraktığı belirtilmiş, bu durum tepkilere neden olmuştu.

İBB Meclisi’nin CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınına bağlanarak “Hamidiye, II. Abdülhamid döneminde kurulmuş ve 1902 yılından bu yana su üretiyor. Bu İmamoğlu’na karşı bir can acıtma operasyonu. Birçok kamu kuruluşu Hamidiye ile ilişkisini ya sözleşmesi bittiği için, ya da sözleşmesinin ortasındayken sonlandırdı. Bunun tek sebebi Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Başkanı olmasıdır.” demişti.

Bu gelişmeler devam ederken ortaya çıkan bir dizi görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. TRT 1’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin 2018 yılında yayınlanan bir bölümünde ‘Hamidiye Su’ markasının reklamının yapıldığı görüldü.