TRT’den bandrol zammı savunması: Gelire ihtiyacımız var

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 9:51 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 10:03 pm

TRT, bandrol zamlarına gerekçe olarak “Kurumun gelire ihtiyacı olduğundan bandrol ücretlerinde artışa gidildi” açıklamasını yaptı.

TRT’nin, bandrol ücretlerine mayısta yaptığı zamla cep telefonlarında oran yüzde 10’dan yüzde 12’ye, akıllı saatler yüzde 8’den 14’e, bilgisayar ve tabletlerde ise yüzde 2’den yüzde 4’e çıktı. Kurum zamları döviz kurundaki yükseliş ve enflasyon artışına bağladı.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in TRT yöneticilerine, “Kasanızda toplam 2,8 milyar TL para var. Kurumun bu kadar parası varken neden hala vatandaşın bandrol ücretlerine zam yapılıyor?” sorusuna kurumdan cevap geldi. TRT tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yayıncılık faaliyetlerinin sürdürülebilmesi, alanındaki değişim ve yeniliklere ayak uydurabilmesi için gerekli yatırımlar ve işletme maliyetleri nedeniyle kaynak ihtiyacı ile karşı karşıya kalınmaktadır. Kamu yayıncılarının en temel özelliği kamu fonlarından yararlanmasıdır. Döviz kurları ile enflasyondaki artışa bağlı olarak, personel ve diğer maliyetlerde büyük artışlar yaşanmıştır. Hizmetin sürekliliği açısından kurumun düzenli ve öngörülebilir gelire ihtiyacı olduğundan bandrol oranlarında yasanın verdiği yetki doğrultusunda artışa gidilmiştir.”

TRT vatandaşın parasını eziyor! Konuk ağırlama gideri 100 milyon lirayı geçti