Trollerin ‘Kılıçdaroğlu’na şaşıran öğrenci yurttan atıldı’ iddiası da yalan çıktı!

Yayın tarihi: 26 Kasım 2019 Salı 11:40 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2019 Salı 11:40 pm

İzmir’de yaptığı konuşmada, “Beyefendi’yi aşağıya indireceğiz” diyen CHP liderine ‘şaşırdığı’ için kaldığı öğrenci yurdundan atıldığı iddia edilen öğrenci Zeynep Karasu’nun aynı yurtta kalmaya devam ettiği öğrenildi.

Sosyal medyada paylaşılan bir iddiaya göre, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Karabağlar Belediyesi Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu açılışında yaptığı konuşmada, “Beyefendi’yi aşağıya indireceğiz” dedikten sonra şaşkınlık mimikleri sergileyen öğrenci yurttan atılmıştı. Paylaşım Facebook’ta binden fazla kişi tarafından paylaşılırken binin üzerinde kişi tarafından da beğenildi.

Ancak öğrencinin Kılıçdaroğlu’nun sözlerine verdiği tepki sebebiyle yurttan atıldığı iddiası doğru değil. Karabağlar Belediyesi Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu yetkilileri iddianın doğru olmadığını ifade etti. İddiaya konu olan İzmir Karabağlar Belediyesi Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenci Zeynep Karasu, Twitter hesabında iddianın doğru olmadığını ifade etmiş.

Teyit.org’da yer alan habere göre İzmir Karabağlar Belediyesi Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’ndan bir yetkili, iddianın asılsız olduğunu, Karasu’nun yurttan atılmadığını ifade etti. Halen yurtta kalan öğrenciyle ilgili iddiaları şaşkınlıkla takip ettiklerini ifade eden yetkili, öğrenciye herhangi bir uyarıda da bulunulmadığının altını çizdi.

‘ATILMA YA DA AYRILMA SÖZ KONUSU DEĞİL’

İzmir Karabağlar Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Figan Yıldırım ise Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğine göre hareket ettiklerini ve öğrencilerin keyfi olarak yurttan atılamayacağını ifade etti. Öğrencinin bir disiplin suçu işlemesi durumunda, kurul kararıyla yurttan atılabileceğini paylaşan Yıldırım, halihazırda herhangi bir öğrencinin atılması ya da ayrılmasının söz konusu olmadığını da ekledi.

DÜZENLEMEDE NE DENİLİYOR?

Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’nin 35. maddesi, bir öğrencinin kaldığı özel yurttan atılmasını gerektiren fiilleri düzenliyor: “Türk Bayrağı Kanunu ile Türk Bayrağı Tüzüğüne aykırı davranmak, yurt yönetimi ve personeli ile arkadaşlarını tehdit etmek, kanunen ceza gerektiren yüz kızartıcı suçları işlemek, kanun dışı kuruluşlara üye olmak, hırsızlık yapmak, içki içmek, uyuşturucu maddeleri bulundurmak ve kullanmak, silah bulundurmak, aynı fiilden dolayı üç defa kınama cezası almak.” 36. madde, yurttan çıkarma cezasının yalnızca disiplin kurulu tarafından verilebileceğini de söylüyor. Yine aynı yönetmeliğin 23. maddesi gereği öğrenciler, öğrencilik hakları devam ettiği sürece yurtta barınabiliyor.

Sonuç olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı açılışta sarf ettiği, “Beyefendi’yi aşağıya indireceğiz” sözlerine şaşkınlık ifadesiyle tepki veren öğrencinin yurttan atıldığı iddiası gerçeği yansıtmıyor.