Trollerin hedef gösterdiği Ataol Behramoğlu’nun işine son verildi

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2022 Pazar 1:45 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2022 Pazar 1:49 pm

Türk edebiyatının önemli ismi Prof. Dr. Ataol Behramoğlu‘nun İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki işine son verildi. Kurban Bayramı’na ilişkin açıklamaları sebebiyle troller Behramoğlu’nu hedef göstermişti.

İstanbul Aydın Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Rusça Mütercim Tercümanlık bölümünde 10 yıldan fazla bir süredir ders veren Türk edebiyatının değerli ismi Ataol Behramoğlu’nun işine son verildi.

Halk TV’ye konuk olan Behramoğlu, “İstanbul Üniversitesi’nden emekliyim ve özel üniversitelerde devam ediyordum. Baskı altında işime son verdiler. Bir kürsüm vardı, elimden alındı” dedi.

Behramoğlu, şunları dile getirdi:  “Ben bir akademisyenim. Benim Rus Dili ve Edebiyatı profesörü olduğumu çok az kişi bilir. İstanbul Üniversitesi’nden emekliyim ve özel üniversitelerde devam ediyordum. Baskı altında Yaşama sevinciyle doluyum. Düşünün kaç yaşına geldim, buzuki öğreniyorum, piyano öğreniyorum. Bu insanlar bu ülkenin yakasını bırakmadan ölürsem mutsuz öleceğim. Yazıklar olsun size. Ülkeyi yaşanmaz hale getirdiniz. İki kilo patates 25 lira, bir kilo domates 15 lira. Yazıklar olsun”

Ataol Behramoğlu’ndan Putin’e mektup

NE OLMUŞTU?

Ataol Behramoğlu,  Kurban Bayramı ile ilgili, “Canlıları keserek bayram olmaz” sözlerinin ardından yandaş basın ve troller tarafından hedef gösterildi. Ataol Behramoğlu, sosyal medya hesabından hedef gösterenlere yanıt vermişti. “Samimi inanç sahipleri içinde incittiklerim varsa elbette özür dilerim” diyen Behramoğlu, şu mesajları paylaştı:

“‘Canlıları keserek bayram olmaz’ sözüm üzerine bana hakaret edenler, paramız pul oldu, sömürge ülke insan olduk sözümün farkında bile değiller. Demek ki sömürge insanı olmaya layıklar. Din silahşörlüğü yapacağınıza bağımsız kafalı insan olun. Hakaretler ise sahiplerine aittir.

Bütün dinlere karşı eşit mesafedeyim. Herhangi birine mensup olma mecburiyetinde değilim. Ben Özgür akla, insana, onun yaratıcısı yetilerine inanırım. Dinler de içinde olmak üzere düşünce ve inanç özgürlüğüne de elbette saygılıyım.

Benim derdim Kurban Bayramı’yla değil, bütün dünyada hayvanlara yapılan eziyet konusundadır. Bir başka canlının etine muhtaç olmadan, ona eziyet etmeden yaşanacak günler gelmesini özlemeye hakkım var. Söylemeye çalıştığım budur.

Bana hakaret ederek mutlu olanlar ya da görevlendirilenler, istiyorlarsa devam etsinler. Fakat bu konuda samimi olanlar varsa, unutmasınlar ki din duygusu öncelikle insana, senin gibi düşünmeyene de saygı gerektirir. Ben öyle öğrendim, öyle gördüm. Bu ülke böyleydi çünkü.

Samimi inanç sahipleri içinde incittiklerim varsa elbette özür dilerim. Hakaret etme seviyesizliğinde olanlar ya da bu konuda görevli olanlarıysa karanlıklarıyla baş başa bırakıyorum. Konu bu anlamda benim için artık kapanmıştır.”