Trier’de cinnet geçiren sürücü 5 kişiyi öldürdü

Yayın tarihi: 3 Aralık 2020 Perşembe 2:21 am - Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 2:21 am

Dün öğle saatlerinde Almanya‘nın Trier şehrinde alışveriş merkezindeki yayaların arasına dalan ve 5 kişinin ölümüne en az 15 kişinin ağır yaralanmasına neden olan sürücü yakalandı. Terör uzmanları ve emniyet birimleri 51 yaşındaki Alman‘ ın gerçekleştirdiği saldırının nedeni üzerine kafa yormaya devam ediyor.

Katil Sürücünün şu anda gözaltında mı yoksa kapalı bir psikiyatri merkezinde mi olduğu hala belli değil. Trier’deki saldırıdan sonra, savcılık ve polisten yapılan açıklamalarda olayın siyasi ve dini motifli bir nedeni olmadığını vurguladılar. Fail olduğu iddia edilen kişinin büyük bir ihtimalle akıl hastası olabileceği düşünülüyor.

Şüpheli sürücü , doğma büyüme Trier-Saarburg bölgesinden 51 yaşında bir Alman. Suç işlendiği sırada adamın sarhoş olduğu ve kanında 1,4 promil alkol bulunmuş. Polisin yaptığı araştırmalara göre sürücü , bu suçu işlemeden önceki günlerde arabasında yaşıyormuş. Bugün yapılacak soruşturma ve bilirkişilerin raporuna göre Savcılık ve Yargıçlar sürücünün duruşma öncesi tutukluluğuna mı yoksa kapalı bir psikiyatri merkezine mi yerleştirileceğine karar verecekler.

SAVAŞ SONRASI EN ZOR GÜNÜMÜZ

Dün yapılan basın toplantılarında olayın şllendiği Ren-Pfalz Eyaleti İçişleri Bakanıi , Trier emniyet Müdürü ve Belediye Başkanı Wolfram Leibe (SPD), ‚‘‘ şehrimiz savaş sonrası tarihindeki en karanlık gününü yaşadı. Şoktayız yaşlı, genç, suçsuz insanlar hayatını kaybettiler. Olayda can veren kurbanlar bu sabah Trier’in simgesi olan Porta Nigra’da anılacaktır ‘‘ dediler. .
Trier 2000 yıldan fazla bir geçmişe sahip ve Unesco tarafından1986 da tespit edilen Anfitiyatro, Barbara ve İmparator termalleri, , Konstantinbazilika, Porta Nigra, Roma köprüsü Igeler sütunları gibi dünya kültür mirasına sahip 117 bin nüfuslu bir şehir.
Almanya‘ nın batısında bulunan eski Romalıların yaptığı hepsi biribirinden değerli bu tarihi yapıtlara sahip olan Trier aynı zamandada Sosyalizmin fikir babası ünlü Alman Karl Marx‘ ın da doğduğu şehir.