Trendyol acının ticaretini yapan ürünü satıştan kaldırdı

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 7:25 am - Güncelleme: 6 Kasım 2020 Cuma 1:42 am

İzmir’de yaşanan 6,9’luk depremin ardından, Trendyol’da faaliyet gösteren ‘hediyehanem’ isimli bir mağazanın ürünü, sosyal medyada tepki çekti.  Tepkilerin ardından, Trendyol, ürünün satışını durdurdu.

İzmir’de yaşanan 6,9’luk depremin ardından İzmir’deki çalışanlarına ‘mesaiye devam’ şartı koştuğu için tepki alan Trendyol’da satılan ve acının ticaretini yapan bir ürün tepki topladı. Depremden sağ kurtulan minik yavrunu kurtarıcısının parmağını kavradığı elini simge yaparak ‘Umudunu asla kaybetme’ yazılı kupa bardakların satışına tepki yağdı.

Trendyol, tepkiler üzerine satışı durdurdu. “Geri bildiriminiz ve duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz. Hassasiyetinizi paylaşıyoruz. Ürünün satıcısı uyarılmış ve ürünler hızlıca satıştan kaldırılmıştır. Bu tür hassas konularda gerekli işlemlerin her zaman yapılacağına emin olabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

İşte mutluluğun ve umudun fotoğrafı. Kurtarma ekibinin elini sımsıkı tutan Elif’in minicik eli

Trendyol’da faaliyet gösteren ‘hediyehanem’ isimli bir mağazanın ürünü, sosyal medyada tepki çekti.Trendyol’un ürünün satışına izin vermesi birçok kişinin tepkisini çekerken, sosyal medya hesaplarından Trendyol’a tepki gösterenler bir açıklama yapılmasını istedi.

Kahraman itfaiyeci Muammer Çelik o anları anlattı: Elif parmağımı bir tuttu, hiç bırakmadı

SKANDAL ÜRÜN

Depremden sonra enkazdan sağ çıkarılan Elif bebeğin, itfaiyecinin elini tuttuğu görüntüler sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Trendyol’da satılan kupada Elif Perinçek’in itfaiyecinin elini tuttuğu anın fotoğrafının basıldığı görüldü. Trendyol’un sattığı bu ürüne sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, firmadan henüz bir açıklama yapılmadı.

ÇOK SAYIDA ÜRÜN ORTAYA ÇIKTI

Trendyol’da görülen bu üründen sonra hediyehanem isimli mağazanın internet sitesinde Elif Perinçek’in itfaiyecinin elini tuttuğu anın görüntüsünü basıp sattığı çok sayıda ürün olduğu ortaya çıktı.

TRENDYOL’DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Trendyol’dan da açıklama geldi. Söz konusu ürünlerin satıştan kaldırıldığı söylenilen açıklamada işletmelerin satışlarının da durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz.”