‘Trans diye cenazesini kabul etmediler, ama mirasını kabul ettiler’ haberine yalanlama

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 11:25 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 1:24 pm

Medya organlarında “Trans kadının cenazesini ‘dine aykırı’ diye kabul etmeyen ailesi mirası kabul etti.” haberine aile avukatından yalanlama geldi.

25 Ağustos 2018’de İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde öldürülen trans kadın Esra Ateş’in ailesinin cenazeyi ‘dine aykırı’ olduğu gerekçesiyle kabul etmediği ancak mirası aldığı iddia edilmişti. Haber aileden yalanlama geldi.

AİLEYİ DERİNDEN ÜZMEKTEDİR

Yapılan açıklamada “Ailenin avukat Rozerin Seda Kip’e vekalet vermiş  olduğu ve  avukat Kip’in adli sürecin takipçisi olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Esra’nın cenazesi ailesi tarafından alınıp, memleketinde Esra’nın vasiyeti üzerine istediği yere defnedilerek mezarı da yine ailesi tarafından yaptırılmıştır.  Ailesi avukat Rozerin Seda Kip’e vekalet vermiş olup adli sürecin bir parçası ve takipçisidir. Bu gerçek dışı haberler dava sürecine zarar verdiği gibi aynı zamanda Esra Ateş’in ailesini ve dostlarını derinden üzmektedir. Bu kişiler hakkında asılsız haberleri için gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”