Trans çocuğu, Elon Musk ile tüm bağlarını koparıyor

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 1:13 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 1:13 pm

Elon Musk‘ın trans çocuğu “Artık biyolojik babamla herhangi bir şekilde ilişki kurmak istemiyorum” diyerek adının değiştirilmesi için mahkemeye başvurdu.

Elon Musk’ın çocuğu Xavier Alexander Musk, hem isim değişikliği hem de cinsiyetinin kimliğinde kadın olarak değiştirilmesi için nisan ayında Santa Monica’daki Los Angeles County Yüksek Mahkemesi’ne başvurdu.

Musk’ın çocuğu başvuru formunda, kimlik değişikliği için babasıyla bağlarını koparmak istediğini ve isim değişikliği talep ettiğini vurgulayarak “Artık onunla yaşamıyorum ve biyolojik babamla herhangi bir şekilde ilişki kurmak istemiyorum” dedi.

Elon Musk Twitter çalışanlarına seslendi

ANNE-BABA 2008’DE BOŞANMIŞTI

Yakın zamanda 18 yaşına giren Xavier Alexander Musk’ın yeni ismi düzeltildi ancak basında yer almadı. Elon Musk, çocuğu Xavier Alexander’ın annesi Justine Wilson’dan 2008’de boşanmıştı.

Twitter’ı satın alma girişimleri ile konuşulan Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda trans hakları konusunda tartışmalı yasalara ve kararlara imza atan Cumhuriyetçileri destekleyeceğini açıklamıştı. 2020’deki bir paylaşımında ise Musk trans bireylerin kendilerini tanımlama yöntemlerine tepki göstererek “Ben kesinlikle trans haklarını destekliyorum ama bu zamirlerin hepsi bir kabus” demişti.

Elon Musk’tan ‘1453’ paylaşımı