İzmir’de nefret cinayeti

Yayın tarihi: 12 Mart 2021 Cuma 8:24 am - Güncelleme: 12 Mart 2021 Cuma 9:36 am

İzmir’in Bornova ilçesinde, bir süredir kendisine ulaşılamadığı için yakınlarının polise kayıp başvurusunda bulunduğu trans kadın Miraş Güneş, kendisine ait boş dairede öldürüldü.

İzmir Bornova’da bir nefret cinayeti yaşandı.

Olay, dün saat 23.45 sıralarında Bornova ilçesine bağlı Rafetpaşa Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Bir süredir kendisinden haber alamayınca kayıp başvurusunda bulunulan Miraş Güneş’e ait 5’inci kattaki kiralık daireden kötü kokular yayılması üzerine apartman sakinleri yakınlarına haber verdi. Kendisinin de bir alt katta oturduğu öğrenilen Güneş’e ait kiralık daireye giren yakınları, trans kadının çekyatın içinde battaniyeye sarılı vaziyette cesediyle karşılaştı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, Güneş’in başına sert cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Olay yerinde sinir krizi geçiren yakınları, sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi. İlk belirlemelere göre, Güneş’in sert cisimle başına vurulduğu ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi.