Trafo gücünde şarj istasyonları büyük bir devrim yaratacak

Yayın tarihi: 2 Ekim 2021 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 1 Ekim 2021 Cuma 12:10 pm

Tüm dünyada trafo gücünde şarj istasyonları olarak bilinen bu yeni model Avrupa’da hizmet vermeye başlıyor. Elektrikli otomobiller günümüzde çok ciddi bir şekilde yayılıyor. Hatta Avrupa Birliği konuyla ilgili bir karar aldı. Bu karara göre benzinli ve dizel araçların satışı tamamen yasaklanıyor.

Avrupa’da büyük bir elektrikli otomobil devrimi yaşandığını söyleyebiliriz. Her ne kadar elektrikli otomobiller yaygınlaşsa bile yine de çok önemli bir problem var. Ne yazık ki yeteri hızda şarj etmek mümkün olmuyor. ABD Tesla Supercharger bu sorunu çözmeye çalıştı. Ancak Avrupa bu konuda yepyeni bir hizmet başlatıyor.

trafo

Ortaya çıkan son detaylara göre dünyanın en hızlı elektrikli otomobil şarj istasyonu kuruluyor. Bu şarj istasyonları Terra 360 olarak isimlendiriliyor. Bu şarj istasyonları sadece 15 dakika içerisinde elektrikli otomobil modellerini tamamen şarj edebiliyor. Bu gerçekten de büyük bir rekor anlamına gelebiliyor.

 

Tesla Supercharger bile 15 dakika içerisinde 200 mil yani 321 km mesafe gidecek şekilde araçları şarj edebiliyor. Terra 360 istasyonları ise 3 dakika içerisinde 100 km menzil sağlayacak şekilde bataryaları dolduruyor. Bu gerçekten de büyük bir dünya rekoru. Eğer bahsi geçen şarj istasyonları dünyanın tamamına yaygınlaştırılırsa dizel ve benzinli araçlara elveda diyebiliriz.

Xiaomi elektrikli otomobilde hedefini açıkladı

Sadece Avrupa’da değil Amerika ve Asya gibi bölgelerde de bu istasyonların kullanılması bekleniyor.