Trafiğin ortasında durup halay çekmişlerdi! Beş kişi gözaltında

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2024 Perşembe 11:28 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2024 Perşembe 11:30 pm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Küçükçekmece’de yol üstünde düğün konvoyu yaparak trafik akışını engelleyen 5 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada düğün konvoyu yapılarak trafiğin engellendiği görüntülerin yer aldığını belirtti. Yapılan incelemede konvoyun İstanbul Küçükçekmece’de yapıldığını kaydeden Yerlikaya, “Araştırmalar sonucu trafik akışını engelleyenlerin Y.K, M.A, A.Ü, M.K. ve Ö.F.B. adlı şahıslar olduğu belirlenmiş ve şahıslar Sefaköy Polis Merkezi Amirliği ekiplerince gözaltına alınmışlardır” dedi.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Şahıslara trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, saygısızca araç kullanmak, diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde sürmek, konvoy yapmak, taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerde duraklamak, görüşü engelleyecek film ve cam takmak ve yayaların trafiğini tehlikeye sokacak şekilde davranışta bulunmaktan trafik cezaları kesilmiştir.

Şahıslar ayrıca TCK’nın 179. maddesi olan ‘Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak’tan adli işlem yapılmak üzere adliyeye sevk edileceklerdir. Saygısızca araç kullananlar, konvoy yaparak trafik güvenliğini hiçe sayanlar, karayolunu kapatarak trafik akışını engelleyenler; bu tür davranışlardan vazgeçin. Böyle davrandığınız takdirde sizleri bir bir tespit edip adalete teslim etmeye kararlıyız.”

Travis Scott Paris’teki lüks otelde gözaltına alındı

Kaynak: İHA