Trabzon’un tek CHP’li belediye başkanı CHP’den istifa etti

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 7:23 am - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 7:23 am

Trabzon’un CHP’li belediyesi Beşikdüzü’nün belediye başkanı Ramis Uzun partisinden istifa etti.

Trabzon’daki tek CHP’li belediye başkanı olan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun yeniden aday gösterilmediği için partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Trabzon yerel basının aktardığına göre, Ramis Uzun şunları söyledi:

“2019 yerel seçimlerinde Beşikdüzü’ünde yüzde 61 oy alarak belediye başkanı seçildim. Göreve geldiğimizde gördük ki 118 milyon TL borç ile Türkiye’de nüfusa oranla en borçlu belediyeydik. İlk 3 yıl içerisinde büyük zorluklar çektik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi ve diğer kardeş belediyelerimizin desteğini gördük. Yaz veya kış demeden belediye ve mahallelerimize hizmet ettik.

“BANA BİLGİ VERİLMEDEN ATAMA YAPILDI”

Koronavirüs ve deprem ile birlikte oluşan ekonomik buhrana rağmen gece gündüz çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı oldum. Genel Merkezimizin kararı ile 5 aday ile birlikte ön seçim yapılarak, memnuniyet araştırması da yapılacağı söylendi. Memnuniyet araştırması yapılmadan ve bana bilgi verilmeden atama yapıldığını gördüm.
Taraflı il ve ilçe örgütümüzün dayatması ile ön seçime dahi gidilmeden ve kamuoyu araştırması yapılmadan yapılan atama kabul edilebilir değildir. Üyelerimize ve halkımıza yapılan en büyük saygısızlıktır. Şahsıma ön seçim yapılacak dediler de girmedim mi? Ön seçimden çıkacak aday adayı ile senin aranda kamuoyu araştırması yapılacak dediler de hayır mı dedim?

“ÇEŞİTLİ HİLELER HİLE ADAY İLAN EDİLMİŞTİR”

Bunların hiçbiri yapılmadan üyelerimizin sadece yüzde 35 ile seçilen geri kalanının kabul etmediği kişi çeşitli hileler ile aday ilan edilmiştir. Bu durum kabul edilebilir değildir. Üyelerimize haksızlık edilmiştir. Şahsıma ve halkımıza kurulan bir komplodur. Kabul edilemez. Şahsıma, üyelerimize ve halkımıza yapılan bu komployu kınıyor, üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum.”

CHP’li Özgür Çelik’ten Soylu’ya: Utanmadan yalan söyledi şimdi yan çiziyor

Kaynak: TELE1