Trabzon’u sağanak vurdu! 4 ile turuncu alarm

Yayın tarihi: 15 Haziran 2023 Perşembe 11:10 am - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 11:10 am

Trabzon’da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Manahoz Deresi’nin su seviyesi ve debisi yükseldi. Hoparlörden dereden uzak durulması gerektiği anonsu yapıldı. AFAD, Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin’e turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Trabzon’da gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Sürmene ilçesinde Manahoz Deresi’nin su seviyesi ve debisi yükseldi, suyun rengi yeşilden, kahverengiye döndü. İlçedeki hidroelektrik santrallerine ait hoparlörden, siren eşliğinde dereden uzak durulması gerektiği anonsu yapıldı. Sürmene-Köprübaşı kara yolu Ormanseven mevkisinde de heyelan meydana geldi. Yüksekten kopan kaya ve toprak kütleleri nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Ekiplerin iş makineleriyle çalışması sonucu kapanan yol, temizlenerek yeniden ulaşıma açıldı.

Meteoroloji iki bölgeyi uyardı! Ani sel, yerel su baskını, yıldırım…

TRABZON- GÜMÜŞHANE KARA YOLUNDA HEYELAN

Doğu Karadeniz’de etkili olan sağanak nedeniyle Trabzon’un Maçka ilçesinden geçen Trabzon-Gümüşhane kara yolu, meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Yamaçtan kopup yola akan toprak, ağaç ve irili ufaklı taş kütlelerinin temizlenmesi için kara yolları ve belediye ekipleri, iş makineleriyle çalışma başlattı. Yaklaşık 1 saatlik çalışmayla yol, yeniden ulaşıma açıldı.

AFAD’DAN ALARM

Bu arada AFAD da turuncu kod ile uyarıda bulundu. AFAD’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımda, “Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli; Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” denildi.