Trabzonsporlulardan Fenerbahçelilerin olduğu otobüse saldırı

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 2:20 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2022 Pazar 2:21 pm

Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarları arasındaki gerginlik gün geçtikçe tırmanıyor. Son olarak Trabzonspor taraftarları, Fenerbahçelilerin bulunduğu otobüse yangın tüpü sıktı. Otobüsün camlarının da kırıldığı ve olayın saldırı niteliği taşıdığı öne sürüldü.

Süper Lig’in 37.haftasında bugün Fenerbahçe kendi sahasında Fatih Karagümrük’ü, Trabzonspor ise Olimpiyat Stadı’nda Altay’ı konuk edecek. Maçların aynı gün oynanması nedeniyle biri benzinlikte, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarları karşı karşıya geldi. Bir grup Trabzonspor taraftarı, içerisinde çocuklarında bulunduğu otobüsün içine yangın tüpü sıktı. Söz konusu olay sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. Fenerbahçe, yaşanan olay sonrası bir açıklama yayımladı.

Sarı Lacivertli kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

“Futbol Takımımızın bugün stadımızda oynayacağı VavaCars Fatih Karagümrük maçını izlemek için Edremit’ten yola çıkan Fenerbahçe taraftarını taşıyan Edremit Derneğimizin otobüsüne, Osmangazi Köprüsü’nde Trabzonspor formalı kişiler tarafından bıçaklı, sopalı bir saldırı gerçekleşmiştir.

Otobüste bulunan, bu saldırıya maruz kalan tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İçerisinde kadın ve çocuk taraftarlarımızı da taşıyan otobüsün camlarını kıran, otobüsün içine kadar girerek yangın tüpü sıkan taraftar görünümlü saldırganları kınıyor; gereken cezayı almaları için Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konunun takibinde olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz.”

Trabzon meydanında Fenerbahçelileri kızdıracak hareket