Trabzonspor, İmamoğlu’na dezavantaj mı?

Yayın tarihi: 8 Ocak 2019 Salı 10:02 am - Güncelleme: 8 Ocak 2019 Salı 10:02 am

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar’a açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, söyleşide daha önce Trabzonspor yöneticiliği yapmış olmasının Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarı seçmenler açısından bir sorun oluşturup oluşturmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kongar sohbetin ilgili bölümünü şöyle aktardı:

Trabzonspor yöneticiliği yapmış olmasının üç büyük kulüp taraftarları açısından bir dezavantaj olarak görüldüğü iddialarını soruyorum:

“Trabzonspor yöneticisi olarak üç büyük kulüp için ağzımdan tek kelime kötü bir söz çıkmamıştır ki. Ayrıca cezalar Trabzonspor’a da uygulansın diye demecim var” diyor ve ekliyor:
“İstanbul kenti, üç büyük kulübün hangisiyle marka olarak işbirliği yapmış, hangi kulüple özdeşleşebilmiştir ki; hangi kulübe, stadyum yapımı dışında ne desteği olmuştur? Oysa Avrupa’da kentler kulüplerle özdeştir. Ben üç büyük kulüple de İstanbul markasını özdeşleştireceğim ve onlara destek olacağım” diyor.