Trabzon’da su sıkıntısı: ‘Adı Subaşı olan mahallede su yok’

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 4:39 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 4:41 pm

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nin mahallelerinde özellikle yaz aylarında su bulma sıkıntısı çekildiğine dikkat çekti. “Yıllardır devam eden bu susuzluk sorunu bir türlü giderilemedi. Bu sıkıntı 1 saat çekilmez ama bu insanlarımız yıllardır çekiyor. Adı Subaşı olan mahallemizde dahi su yok, olacak iş değil” dedi.

Ortahisar’daki diğer mahalleler gibi Kireçhane Mahallesi’nde de vatandaşlar her gün sokaklarına gelen Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (TİSK) ait su tankerlerinden evlerine bidon bidon su taşımak zorunda kalıyor.

Kireçhane Mahallesi’nin yanı sıra Düzyurt, Gölçayır ve Subaşı mahalleleri dahil toplam 33 mahallede su sıkıntısı çekildiğine dikkat çeken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Kireçhane Mahallesi’ndeki vatandaşları dinledi.

“GENÇLER, YENİ EVLENENLER VAR NEREDE BANYO YAPACAKLAR?”

CHP’li Kaya’ya yaşadıkları sıkıntıyı anlatan bir vatandaş, şunları söyledi:

“50 yıldır bu susuzluğu yaşıyorum. Bu çekilir bir şey değil. Bizim gencimiz var, yeni evlenenimiz var. Nereden su alıp da banyo yapacaklar? Ben 4 ayda bir kere banyo yaptım. Virüs var, susuzluk çekiyoruz. Böyle bir şey olmaz. Bu tanker bizim makinemizi yıkamaz, bulaşığımızı yıkamaz, e banyo yaptırmaz. Onun da dibi sırf toprak. İçilmez, içilmiyor. Parayla su alıp da içiyoruz. Bari bayramda suyumuz aksın. Belediye Başkanı’nın gelip bu halkı görmesi gerekiyor. Belediye Başkanı ayda bir kere banyo yapsın bizim gençlerimiz hiç yapmasın. Benim 6 tane malım var ne içecekler? Hayvanlar akşama kadar susuzluktan bağırıyor.”

Bir başka vatandaş ise, “Akmıyor, bir damla damlamıyor. Biz buraya geleli 60 sene oldu hiç akmıyor suyumuz” diye yaşadıklarını anlattı.

“TİSKİ BU SESİ DUYSUN”

Mahallelileri dinleyen Kaya, şunları söyledi:

“Bu suyla hayvanlarına su içiriyorlar, bu su ile banyo yapıyorlar. BU suyu içme suyu olarak kullanmaya çalışıyorlar, çamaşırlarını yıkamaya çalışıyorlar. Yani taşıma suyla, bu çağda, bu zamanda, Trabzon’un merkezinde işlerini görmeye çalışıyorlar.

Bu nasıl iştir, Trabzon büyükşehir değil mi, bu şehrin belediyesi yok mu? Su sorunu yıllardır devam eden bir sorun. TİSKİ neden bu soruna çare bulmuyor? Yazık değil mi bu insanlarımıza, içmeye su bulamıyorlar. Yıkanmaya su bulamıyorlar, abdest almaya su bulamıyorlar. Su hayattır, susuz hiçbir şey olmaz. Buradan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ yetkililerine sesleniyorum. Bu sesi artık duyun, bir an bu mahallelerimizin su sorununu çözün, yeter artık.”

“BÖYLE BELEDİYECİLİK OLMAZ”

İçinde Subaşı, Kireçhane, Düzyurt, Gölçayır, Kutlugün, Karakaya, Akkaya, Karlık Mahallelerinin de bulunduğu 33 merkez mahallenin Karakaya içme grup suyunu kullandığını belirten Kaya, şöyle devam etti:

“Bu insanların içmeye suyu yok. Su ihtiyaçlarını, sokak sokak gezip su dağıtan su tankerlerinden karşılıyorlar. Yıllardır devam eden bu susuzluk sorunu bir türlü giderilemedi. Kış aylarında yağan yağmurlardan dolayı susuzluk yaşanmıyor fakat yazın vatandaşlarımız adeta işkence çekiyor. Bu devirde susuzluk olacak iş mi? Bu sıcaklarda, bu pandemi koşullarında susuzluk ne demek? Bu sıkıntı 1 saat çekilmez ama bu insanlarımız yıllardır çekiyor. Adı Subaşı olan mahallemizde dahi su yok, Olacak iş değil. Buralara su getiremeyenler belediyeyi yönetiyoruz demesinler. Böyle belediyecilik olmaz”