Trabzon Havalimanı dikiş tutmuyor!

Yayın tarihi: 8 Ekim 2021 Cuma 1:17 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2021 Cuma 2:16 pm

Pistteki çatlaklar nedeniyle düzenlenen ihaleyle 58 milyon liraya onarımdan geçen Trabzon Havalimanı acil bakım için yine kapatıldı.

Yılda 30 bin uçağın inip kalktığı Türkiye’nin en yoğun havalimanlarından Trabzon Havalimanı bugün uçuşlara kapatıldı. Tüm uçuşlar iptal edildi. Seferler Ordu-Giresun Havalimanı’na yönlendirildi. Havalimanı, yarın saat 8’de yeniden uçuşlara açılacak.

Türkiye’nin hava trafiğinde en önemli havalimanları arasında yer alan, Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı, pist onarımı için bakıma alındı. Çalışmalar kapsamında havalimanı, bugün itibarıyla 1 gün süreyle uçuşa kapatıldı. Ekipler, havalimanında onarım çalışması başlattı. Havalimanın, çalışmaların tamamlanmasıyla yarın saat 08.00’de yeniden uçuşlara açılacağı öğrenildi.

1 YIL ÖNCE 58 MİLYON LİRAYA ONARIM İHALESİ

Çatlaklar ve çökmelerin çoğalması üzerine geçtiğimiz yıl gizli bir ihale yapıldı. 58 milyon liralık onarım ihalesi AKP iktidarının en çok kamu ihalesi alan gözde müteahhitlerinden MAKYOL’a özel davetle verildi. Havalimanındaki onarım tam 200 gün sürdü.

Yolcu garantili Zafer Havalimanı kendi zarar rekorunu kırdı!