Trabzon-Cidde seferi için motor arızası nedeniyle iki kez acil iniş yaptı

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 3:22 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 3:22 pm

Trabzon Havalimanı’ndan Trabzon- Cidde kalkıp, motorundaki arıza nedeniyle Giresun semalarından geri dönerek acil iniş yapan ve 130 yolcusu tahliye edilen uçak bazı yolcularıyla yeniden havalandı. Kalkıştan kısa süre sonra aynı motorda arızası tekrarlayan uçak, 2’nci kez geri döndü.

Trabzon’da Suudi Arabistan’ın Cidde kentine sefer gerçekleştirmek üzere dün akşam saatlerinde kalkış yapan Flynas’a ait HZ-NS58 tescilli Airbus A320 tipi yolcu uçağının havalandıktan kısa süre sonra tek motorunda alev uzaması meydana geldi. Bunun üzerine Giresun semalarından geri dönmek zorunda kalan uçağın kaptan pilotu, Trabzon Havalimanı’na acil iniş izni istedi.

130 yolcu ve 8 mürettebat uçaktan tahliye edilirken, korku dolu anlar yaşayan ve çoğu Körfez ülkelerinden kente gelen turistler, otellere yerleştirildi. Apronda bekletilen uçakta teknik ekip tarafından inceleme başlatıldı.

YENİDEN HAVALANDI

Gece saatlerinde uçakta teknik ekiplerce sürdürülen incelemeler sonucu yeniden kalkışına mani bir durum olmadığına karar verildi. Bunun üzerine uçuştan vazgeçen birkaçı hariç, diğer yolcular tekrar uçağa alındı. Uçak, Cidde seferi için saat 02.02’de yeniden kalkış yaptı. Yaklaşık 30 dakika sonra havada bahse konu arızanın bire bir aynısını yaşandığını fark eden pilot, Trabzon Havalimanı’na yeniden acil iniş için izni istedi. Yeniden alınan güvenlik önlemleri sonrası Beşikdüzü semalarından geri dönen uçak, sorunsuz şekilde havalimanına teker koydu. Yolcuları ve mürettebatı tahliye edilen uçak, apronda park pozisyona alındı. İlk kalkıştan kısa süre sonra motoruna kuş girdiği değerlendirilen uçakta, yeniden kapsamlı inceleme başlatıldı. Yolcuların ise başka uçakla Cidde’ye gönderileceği belirtildi.

NASA duyurdu: 3’ü uçak büyüklüğünde 5 meteor Dünya’nın yakınından geçecek