Toyota’nın Prius modeli ‘en çevreci otomobil’ seçildi! 71 Yeşil Puan kazandı

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 5:11 pm - Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma 5:11 pm

Japon otomotiv devi Toyota’nın tasarımıyla ve teknolojisiyle adından söz ettiren Prius modeli ‘en çevreci otomobil’ seçildi.

Dünyanın en büyük otomobil firmalarından olan Toyota’nın plug-in hibrit motora sahip Prius modeli ‘en çevreci otomobil’ seçildi.

Corolla’dan Yaris’e Camry’den Hillux’a… İşte Toyota’nın güncel fiyat listesi

71 YEŞİL PUAN KAZANDI

Markadan yapılan açıklamaya göre, Amerikan Verimli Enerji Ekonomisi Konseyi (ACEEE) tarafından her yıl düzenlenen GreenerCars araştırmasında, Toyota Prius ilk sırada yer aldı. Toyota’nın plug-in hibrit motora sahip Prius modeli, 71 Yeşil Puan kazanarak değerlendirmenin ilk sırasına yerleşti.

ACEEE, GreenerCars puanlarını hesaplamak için 2024 model yılına ait her bir otomobili, araç üretiminin ve bertarafının, yakıt veya elektrik üretimi/dağıtımının ve araç egzoz emisyonlarıyla ilişkili hava kirliliğinin insan sağlığına zararları açısından değerlendirmeler yapıyor. ACEEE, yaptığı bu değerlendirmelerin içerisinde benzinli, dizel, elektrikli, tam hibrit ve plug-in hibrit dahil olmak üzere 1200’den fazla model için yeşil puan ataması yapıyor.

toyota

Japon otomotiv devi Toyota’nın tasarımıyla ve teknolojisiyle adından söz ettiren Prius modeli ‘en çevreci otomobil’ seçildi.

Kaynak: TELE1