Toyota’dan elektrikli cadı süpürgesi

Yayın tarihi: 11 Kasım 2019 Pazartesi 4:59 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2019 Pazartesi 4:59 pm

Harry Potter filmleri ile hayatımıza giren elektrikli cadı süpürgeleri Toyota elektrikli cadı süpürgesi ile ete kemiğe bürünüyor. İşte Toyota ile ilgili bu son derece ilginç haberimizin detayları.

Gelecek ile ilgili fütüristik filmlerde veya sihirbazlık dizilerinde gördüğümüz cadı süpürgesi daha çok mitolojik bir alettir. Ancak Toyota şirketi masal diyarından gelen bu modeli sonunda canlandırdı. Japonya merkezli otomobil devi insanların tıpkı bir cadı gibi gezmesini sağlayacak.

Cadı süpürgelerinin alt kısımlarında bildiğiniz üzere püskül bulunur. Bu püsküllerin hemen altına tekerlek yerleştiren Toyota şirketi son derece basit bir mekanizma üretti.

Bu ürünün elektrik motoru dengeli bir güç üretiyor ve tekerleklerin dönmesini sağlıyor. Süpürgenin hemen alt kısmında bulunan tekerlerin hareket etmesi ile birlikte tüketiciler de ilerleyebiliyor. Ancak bir şartla. Bunu kullanan kişilerin de paten giymiş olması gerekiyor. Toyota tarafından e-süpürge olarak adlandırılan bu ürün, düşük bir hızla çalışacak.

Tasarım açısından değerlendirmek gerekirse modelin hemen üst tarafında kedi figürü yer alacak. Böylece filmlerde ve dizilerde görmeye alışık olduğumuz cadı süpürgesi modeli tamamlanmış olacak. Ürünle ilgili henüz batarya ve maksimum hız açıklaması yapılmadı. Muhtemelen ilerleyen zamanlarda Toyota bununla ilgili de açıklama yapacaktır. Sizce böyle bir ürün kullanıcı tarafından tercih edilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Samsung Galaxy Fold satışlarını arttırmayı planlıyor