Toyota ve Apple sürtüşmesi devam ediyor

Yayın tarihi: 15 Mart 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 13 Mart 2021 Cumartesi 8:15 am

Her ne kadar kendisini çok göstermese bile yine de Toyota ve Apple sürtüşmesi devam ediyor. Peki bu ikisini karşı karşıya getiren neydi? İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Toyota ve Apple sürtüşmesi tüm hızıyla devam ediyor. Apple şirketi daha çok akıllı telefon ve bilgisayarları ile biliniyor. Toyota ise otomotiv sektöründe önemli bir oyuncu konumunda. Her ne kadar bu ikisi farklı alanlarda rekabet ediyor gibi görünse bile aslında durum bunun tam tersi.

Hatırlayacağınız üzere Apple tarafından bir açıklama yapılmıştı. Buna göre şirket otomotiv sektörüne dahil olacaktı. Gerçekten de dediğini yaptı ve bu sektöre girmek için tüm çalışmaları başlattı. İşte tam da bu noktada Toyota ile çakışmış oldu.

Bu iki devasa şirket arasındaki ilk tartışma Toyota tarafından yapılan açıklamalarla başladı. Toyota Başkanı Akio Toyoda tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında durum daha net anlaşılıyor. Ona göre Apple araç satma işini çok kolay zannediyor.

Toyota ve Apple

Akio Toyoda tarafından yapılan açıklamada öncelikle mutlaka yeterli servis hizmetinin sağlanması gerektiği ifade edildi. Eğer bu destek sağlanmazsa ne yazık ki araç satışı yeteri kadar kolay olmayacak. İkinci önemli detay ise en az 40 yıl araçların arkasında durulması gerektiği.

Toyota Volkswagen kapışmasında yeni lider

Herhangi bir otomotiv şirketi ürünü sattıktan sonra daima onun arkasında durmalı. Aksi halde kullanıcılarla arasındaki bağ yıkılır. Toyota Başkanı Apple şirketinin otomotiv sektörüne girmesinden memnun. Ancak unutmaması gereken sorumluluklarının olduğunu da söylüyor.