Toyota tamamen elektrikli otomobilini piyasaya sürdü : bZ4X

Yayın tarihi: 1 Kasım 2021 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 31 Ekim 2021 Pazar 11:11 am

Bu yılın başlarında Şanghay Motor Show’da Toyota, o zamanlar otomobil hakkında pek bir şey bilinmese de bZ4X’i bir konsept otomobil olarak görücüye çıkarmıştı. Toyota, şimdi yeni tamamen elektrikli SUV olan bZ4X’in teknik özellikleri açısından daha iyi aydınlatmasını sağladı.

Toyota’nın daha önce tamamen elektrikli araçları Çin’de satışa sunduğu kaydediliyor. Konsept tanıtımı sırasında yansıtıldığı gibi, “bZ”, Toyota’nın elektrifikasyon stratejisi ve yaklaşmakta olan EV serisi için bir alt marka olan sıfırın ötesinde anlamına gelir. bZ4X, konsept versiyonunda gördüğümüzden çok farklı değil. Yalnızca birkaç güncellenmiş özelliğe sahiptir ve yine de bazı keskin hatlara ve agresif tasarıma sahiptir. Araç, önden çekişli versiyon için 500 km (310 mil) ve SUV’un dört tekerlekten çekiş versiyonu için 460 km (286 mil) menzile sahip 71,4 kWh’lik bir pil takımı ile donatılmıştır. Önden çekişli versiyonda 150 kW’lık tek bir motor bulunurken, dört tekerlekten çekişli versiyonda daha fazla güç sunmak için her bir aksta 80 kW’lık bir motor bulunuyor.

 

bZ4X

Toyota, bZ4X’i birçok etkileyici özellikle donattı. Araba, araçtan eve kapasite için çift yönlü şarj etme yeteneğine sahiptir. Opsiyonel bir solar çatı, bZ4X için bazı harika seçenekler ekler. Toyota, güneş enerjisi çatısının yılda 1.800 km’lik sürüş mesafesine eşdeğer elektrik üretebileceğini söylüyor. Bunu perspektife koyarsak, güneş panelinin sürüş menzili açısından en az üç pilin eşdeğer gücünü sunduğu anlamına geliyor.

 

bZ4X’teki bir diğer isteğe bağlı özellik, daha iyi görüş için kanat şeklindeki direksiyon simididir. Otomobil üreticisine göre, tek hareketle kavrama sağlayan bir kablo yönlendirme sistemine sahip. Direksiyon simidinin daha fazla genişliği ve kontrolü için kilit-kilit yaklaşık 150 dereceye ayarlanmış.

bZ4X

bZ4X sistemi, zorlu sürüş koşullarında ve engebeli yollarda veya Şerit Takip Yardımı etkinleştirildiğinde dengeyi sağlamak için lastik hareketini kontrol eder. Tek hareketle kavrama özelliği, daha fazla bacak mesafesi sağlar ve giriş ve çıkışı kolaylaştırır.
bZ4X elektrikli SUV ilk olarak 2022’nin ortalarında Toyota’nın iç pazarında piyasaya sürülecek. bZ4X’in fiyatlandırması ve küresel kullanılabilirliği hakkında daha fazla ayrıntının daha sonra açıklanması bekleniyor.

Apple Xiaomi’yi geçmeyi başardı