Toyota Mirai piyasaya sürüldü

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 10:00 am - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 10:01 am

Toyota, Hindistan’da yeni bir araç piyasaya sürdü. Ancak bu model birden fazla nedenden dolayı özel. Yeni Mirai ’yi piyasaya süren kişi ise Hindistan Ulaştırma Bakanı Nitin Gadkari oldu.

Hükümet yetkilisi, ülkenin ilk hidrojen yakıt hücreli aracını (FCEV) tanıttı. Nitin Gadkari, Toyota Mirai’nin yanı sıra Hindistan’da Hidrojen yakıt hücreli otomobillerin fizibilitesini araştırmak ve analiz etmek için yeni bir araştırma ve geliştirme projesi duyurdu. Japon Otomobil devi, Hindistan yollarını ve iklim koşullarını kullanacak bölgede pilot çalışma programını yürütmek için Uluslararası Otomotiv Teknolojileri Merkezi (ICAT) ile birlikte çalışacak.

Mirai

 

Mirai şu anda küresel bir ürün ve hatta türünün en gelişmiş araçlarından biri olarak kabul ediliyor. Bu araç özellikle, yetkilinin Hindistan otomobil endüstrisinde yenilenebilir enerjiye dayalı ulaşım konusundaki tutumunu da ortaya koyuyor. Toyota Mirai’nin yeni nesli, önceki versiyonuna göre daha iyi yol tutuşu ile birlikte yüzde 30’a kadar daha fazla menzil sunmayı vaat ediyor. Resmi iddialara göre, araç tek bir tam şarjla 600 kilometreye kadar maksimum menzil sunabiliyor ve benzinle çalışan bir arabaya benzer şekilde anında yeniden doldurulabiliyor. Bu, birçok elektrikli aracın karşılaştığı yeniden doldurma süresi sorununu azaltacak bir özellik. Şu anda Hindistan hükümeti bir dizi sektörü karbondan arındırmanın yollarını arıyor ve buna otomobil endüstrisi de dahil. Dolayısıyla, Hidrojen yakıt hücresine dayalı ulaşım sistemleri, ülkenin düşük karbonlu enerji planlarında bütünleyici bir rol oynayabilir.