Toyota elektrikli otomobil üretimini hızlandıracak

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 6:03 pm

Dünyanın en büyük otomotiv devleri içerisinde yer alan Toyota elektrikli otomobil devrimi için kolları sıvadı. Şirket tam olarak 16 yeni model tanıttı.

Bu modellerin tamamının elektrikli olacağı ifade edildi. Herkese uygun bir modelin olduğunu söyleyen Toyota için yeni bir dönem başlıyor.

Küresel çapta bir otomotiv devrimi yaşanıyor. Toyota bu konuda öncü bir marka. Şirketin hepsi tamamen elektrikli yapıda olan uygun modelleri piyasaya sürme konusunda aceleci davrandığı biliniyor. Özellikle teknik detaylara baktığımızda Tesla gibi bir marka olmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Ancak arada önemli bir fark var.

Toyota elektrikli otomobil

Elektrikli otomobil denilince akıllara ilk olarak Tesla geliyor. Şirket tek bir marka üzerinden ilerliyor. Fakat Toyota burada farklı bir stratejiye sahip. Şirketin alt markası olan Lexus elektrikli araç üretimine yöneliyor. Toyota ise şimdilik benzinli ve dizel modellere devam ediyor.

 

Toyota burada iki farklı şirket üzerinden süreci yürütüyor. Lexus ise otomobil, kamyonet, otobüs ve spor otomobil gibi birçok farklı modelde elektrikli araç ürettiği biliniyor. Bu araçlar daha şimdiden heyecan yaratmaya başladı. Toyota elektrikli otomobil modeli etkinliklerle tanıtılmaya devam ediliyor. 2035 yılına geldiğimizde şirket sadece elektrikli araç üretmek istiyor.

Toyota dört tesisinde daha üretimi durduruyor!

Toyota elektrikli araç üretimini aynı zamanda hidrojen yakıtlı otomobiller ile destekleyebilir. Yani önümüzdeki yıllarda Toyota için son derece heyecanlı gelişmeler yaşanabilir.