Toyota, elektrikli araçlarda kullanılacak manuel şanzıman için patent başvurusu yaptı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 8:00 am - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 11:11 am

Elektrikli bir araçta manuel şanzıman fikri, mevcut elektrikli araç modelleri(EV) yalnızca otomatik şanzımanla geldiğinden, şu anda uzak bir düşünce gibi görünüyor. Toyota bu durumu tersine çevirmeye hazırlanıyor.

Bununla birlikte, Japon otomobil üreticisi Toyota tarafından yakın zamanda yapılan bir patent başvurusu, şirketin EV’ler için manuel şanzıman fikriyle uğraşıyor olabileceğini gösteriyor.

Teslarati’nin yakın tarihli bir raporuna göre Toyota, elektrikli araçlarda kullanılacak manuel şanzıman için çok sayıda patent başvurusu yaptı. Önerilen Toyota sisteminde, elektrikli araçların sürücünün istediği zaman manuel şanzımana geçmesini sağlayacak sözde debriyaj pedalı ve sözde vites değiştirme kullanıldığı anlaşıldı.

manuel şanzıman

Halen manuel şanzımanlı içten yanmalı arabalarına bağlı olabilecek birçok mevcut EV kullanıcısı var. Birincisi, manuel şanzımanın ilgi çekici doğası, bazı sürücüleri manuel şanzımanın zorlu hayranları haline getirdi. Bununla birlikte, Toyota modelini bir EV’de gerçekleştirmek için bir miktar yenilik gerekecek. Patent başvurusu, çıkışı geleneksel içten yanmalı bir araca göre modelleyen bir motor kontrol cihazını göstermektedir. Bu bileşenin çalışma mekanizması, elektrikli araçlarda sözde manuel şanzıman olarak adlandırılabilecek gelişmenin merkezinde yer almaktadır.

manuel şanzıman

 

Manuel şanzıman mekanizmasının optiği şu anda çok ayrıntılı olmasa da, gerçeğe dönüştüğünde bazı manuel şanzıman meraklılarını bu tür EV’lere çekmek zorunda. Toyota’nın EV’ler için manuel şanzıman modelinin araştırma ve geliştirmeye para yatırıp yatırmayacağını görmek için parmaklarımızı çapraz tutmamız gerekiyor.

Teknolojide gelecek hafta 14/20 Şubat