Toygar Işıklı Aşk-ı Memnu jeneriğinin hikayesini ilk kez anlattı! Efsanevi beste işte böyle hazırlanmış

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2023 Cuma 4:00 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2023 Cuma 4:00 pm

Toygar Işıklı, bir döneme damgasını vuran Aşk-ı Memnu dizisinin jenerik müziğini nasıl bestelediğini ilk kez anlattı. Işıklı’nın anlattığı hikayedeki ‘telesekreter’ detayı izleyenleri şaşırttı.

Başrolünde Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı bir döneme damgasını vuran Aşk-ı Memnu dizisinin jeneriği kulaktan kulağa yayılmıştı.

Besteyi hazırlayan Toygar Işıklı, jeneriğin ortaya çıkış sürecini ilk kez anlattı. Hürriyet’ten Ferit Ömeroğlu’nun konuğu olan Işıklı, dizinin efsanevi müziğini telesekreter yardımıyla hazırladığını açıkladı.

Işıklı bestenin hazırlık süreciyle ilgili şunları söyledi:

“Aşk-ı Memnu jenerik müziğini herkes ezberlemiş durumda. Onu ben Boğaz Köprüsü’nde besteledim. Dizi toplantısına gittik. Nasıl bir şey yaparız diye düşündük. İhtiras, aşk, coşkulu bir şey… Ben de düşünüyorum nasıl yaparım diye. O sırada da köprüde kaza ya da intihar girişimi var. Polisler falan 1 saat durduk. Başladım düşünmeye. Ondan sonra bir melodi bulayım dedim. Evde telesekreter vardı, o zaman akıllı müzik falan yok. Evi aradım. Telesekreter devreye girdi. Telefondan melodiyi kaydettim. Sonra eve gittim. Bilgisayarın başına oturdum. Bitirdim. Sabah bizimkilere yolladım. Tamamdır budur dedim.”

Aşk-ı Memnu dizisinden bir kare ilk kez yayınladı