Touch ID ve Face ID özelliğine kavuştu

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2020 Perşembe 7:21 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe 9:27 am

Google’ın bulut depolama çözümü olan Drive, güncelemeler ile yeni özelliklerini kullanıcılar ile buluşturmaya devam ediyor. Apple’ın dosya sistemi konusundaki tavrını yumuşatması ile iOS’te de rahat bir şekilde kullanılabilen Google Drive, bugün uzun zamandır beklenen Touch ID ve Face ID güncellemeye kavuştu.

Bildiğiniz gibi Apple, iPhone 5s ile birlikte Touch ID yani parmak izi okuyucusuna geçiş yapmıştı. Ancak Apple sadece telefonun kilit ekranına Touch ID ile şifre koymaya izin veriyordu. iOS 11 güncellemesi ile bu inadından vazgeçen Apple, 3. parti uygulamaların da Touch ID ve Face ID’yi kullanmasına izin vermişti.

Bu sayede uygulama geliştiricileri Apple’ın sunduğu API‘ı uygulamalarına ekleyerek şifreleme özelliklerinden faydalanabiliyordu. Özellikle bu sistem dosya depolama uygulamalarında büyük avantaj sunuyordu.

touch id

Google elini bu konuda biraz geç tuttu. iOS 13‘ün sonuna doğru Drive uygulaması için TouchID ve Face ID ile şifre koyma özelliğini getiren Google, bu sayede kullanıcılarına üst düzey bir deneyim vadediyor.

Google’ın sunduğu bu yeni özelliği kullanabilmek için öncelikle uygulamayı App Store üzerinden güncelleyin. Uygulamayı güncelledikten sonra Drive’ın ayarlarından Face ID/TouchID bölümüne girin. Daha sonra uygulamanın Face ID/TouchID kullanımına izin verin. Bu işlemlerden sonra uygulamaya girerken Face ID/Touch ID’yi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google’ın ilerleyen günlerde bu özelliği Fotoğraflar uygulamasına da ekleyeceği söyleniyor. Verileri gizlemek için aslında bu tip tüm uygulamalarda bu opsiyon sunulmalı. Son olarak Face ID/ TouchID ile şifre koyma özelliği sunan uygulamalar arasında; Apollo, AirMail, Bear ve 1Password gibi popüler uygulamaların bulunduğunu belirtelim.

En iyi selfie çeken telefonlar Mayıs 2020