Tottenham attı, Leicester üzüldü… İngiltere’deki sonuçlar Beşiktaş’a Avrupa biletini verdi

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2021 Pazar 8:04 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2021 Pazar 8:06 pm

Son haftaya 3.sırada giren Chelsea deplasmanda Aston Villa karşısında 2-1 mağlup oldu ancak Tottenham’ın yine deplasmanda Leicester City’i yenmesi ile Chelsea Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan gitmeyi başardı. Böylece Süper Lig şampiyonu Beşiktaş’ın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına direk katılma hakkı kazandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ile karşılaşacak Chelsea, Premier Lig’de son hafta maçında Aston Villa ile karşılaştı. Deplasmanda rakibin 2-1 kaybeden Chelsea, Leicester City’nin Tottenham’a kaybetmesi ile Şampiyonlar Ligi biletini aldı. Böylece Süper Lig şampiyonu Beşiktaş , gelecek sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasına doğrudan katılacak.

PREMIER LİG PUAN DURUMU

Aston Villa maçın 43.dakikasında Traore ile 1-0 öne geçerken 51.dakikada penaltıdan El Ghazi skoru 2-0 yaptı. Chelsea adına 70.dakikada Chilwell skoru 2-1’e getirdi ancak puan için yetmedi. Liverpool evinde C. Palace’ı 2-0 yenip sezonu 69 puanla 3.sırada bitirirken Chelsea 67 puanla 4.sırada yer aldı. Leicester City ise Tottenham’a 4-2 kaybetti ve 66 puanla sezonu 5.sırada tamamladı