‘Tosuncuk’un köylüleri ve eski iş arkadaşı konuştu: Arkasında mutlaka birileri var

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 12:46 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 12:52 pm

‘Çiftlik Bank’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırıp kaçan ve teslim olan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın köylüleri ve eski iş arkadaşı Aydın’ın ‘dolandırıcılığı tek başına yapamayacağını’ söyledi.

Kurucusu olduğu ‘Çiftlik Bank’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırıp, yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranırken Brezilya’da teslim olan, ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın Giresun’daki köylüleri ve Bursa’da bulaşıkçılık yaptığı eğlence mekanındaki iş arkadaşı konuştu.

İHA’ya konuşan köy sakinleri, Aydın’ın ‘insanları dolandıracak zekaya sahip olmadığını’ belirterek, “Arkasında mutlaka birileri vardır. Böyle bir kişinin köyümüzden çıkmış olmasından dolayı üzgünüz” dedi. Köy sakinlerinden İbrahim Aydın, Mehmet Aydın’ın çocukluk zamanlarını bildiğini belirterek, “Kendisinin çok küçüklüğünü bilirim. Bursa’da yaşıyordu. Zaman zaman köyün düğün gibi dernek gibi etkinliklerin de kendisini görüyordum. Böyle bir iş yapacak birisi değildi. Mutlaka onun arkasında birileri vardır. Çünkü kendisi bu kadar insanları dolandırabilecek böyle şirketler kurabilecek bu zekaya sahip birisi değildi. Ama böyle bir olaya karışmış olmasından dolayı ve böyle bir kişinin köyümüzden çıkmış olmasından dolayı son derece üzgünüz ve mahcubuz” ifadelerini kullandı.

“ONU TANIYANLAR BUNU TEK BAŞINA YAPTIĞINA İHTİMAL VERMİYOR”

Aydın’ın, Çiftlik Bank oyununu geliştirmeden Bursa’da bulaşıkçılık yaptığı eğlence mekanındaki iş arkadaşı Kemal Çetin ise, şunları söyledi: “Mehmet Aydın, 10 yıl önce bulaşıkhanede bulaşık yıkayan bir arkadaşımızdı. Sessiz sakin kimseyle konuşmayan biriydi. Maddi durumu hiç iyi değildi. Biz bunları bilmiyorduk ilk başta fakat daha sonra arkadaşlarımız bu arkadaşın yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti. Biz de kendi aramızda ona destek olmak için bir miktar para toplayıp yardımcı olduk. Daha sonra evle alakalı bir sıkıntısı olduğunu öğrendik. Bir kiralık ev tuttuk. Daha sonra yavaş yavaş ‘Ben yazılım, bilgisayarla alakalı işler yapacağım’ demeye başladı. Tabii doğal olarak biz de bu kadar içine kapanık, sessiz sakin birinin böyle bir şey yapabileceğine inanmadık. Zaten önceleri bahsettiği şey Çiftlik Bank değildi, bilgisayar yazılımcısı olacağım, bir oyun geliştireceğim falan diyordu. En son buradan ayrıldı gitti. Daha sonra Çiftlik Bank olarak baktık ki, ‘Tosuncuk’ olmuş, büyümüş, insanları bir şekilde dolandırıp mağdur etmiş. Bizimle çalışırken rap müziğe ilgisi vardı ama muhtemelen başaramadı ki Çiftlik Bank gibi bir organizasyona dahil oldu. Onu tanıyan arkadaşlarımızın hiçbiri bunu tek başına yaptığına ihtimal vermiyor.”

‘Tosuncuk’un emniyetteki ifadesi ortaya çıktı: Neden teslim olduğunu anlattı