‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın Türkiye’ye getiriliyor

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2021 Cumartesi 11:06 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2021 Cumartesi 2:22 pm

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın ‘bu gece Türkiye’ye getirileceği’ açıklandı. Açıklama İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı’dan geldi. Aydın’ın teslim olduğu sırada ve uçaktan ilk fotoğraflarına ulaşıldı.

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandıran ve Brezilya’da Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim olan Mehmet Aydın, Türkiye’ye getiriliyor.

Brezilya makamlarının Aydın’ı Türkiye’ye iade etme kararı almasının ardından 3 polisten oluşan özel ekip Brezilya’ya gitti. Bugün uçağa bindirilmesi ve akşam saatlerinde İstanbul’da olması beklenen Mehmet Aydın’ın hafta sonu ilk kez hakim karşısına çıkması bekleniyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın bu sabah 09.50’de alındı. Bu akşam Mehmet Aydın’ı getirecek olan uçak 22.30’da Türkiye’de olacak” dedi.

Aydın’ın Interpol ekipleri tarafından gözaltına alınmasına ve uçak seyahatinin başlangıcına ilişkin görüntüleri paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

77 bini aşkın kişiyi milyonlarca lira dolandırıp yurt dışına kaçan kamuoyunda ‘Tosuncuk’ lakabıyla anılan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, Brezilya’nın Sao Paulo kentinde teslim olmuştu.

Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamalarıyla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.

TIKLAYIN – Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu

TIKLAYIN – ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın ’40 gün korkusu’