Torbacıların şifresi: Kübra hazır

Yayın tarihi: 10 Nisan 2021 Cumartesi 11:34 am - Güncelleme: 10 Nisan 2021 Cumartesi 11:34 am

Adana merkezli 4 ilde, uyuşturucu operasyonu yapıldı. Gözaltına alınan 13 kişiden 7’si tutuklandı. Şüphelilerin, uyuşturucu maddeyi ‘Kübra’ olarak şifreledikleri, uyuşturucu almak isteyenlerle ‘Kübra hazır’ diyerek haberleştikleri ortaya çıktı.

Adana Emniyeti ‘torbacı’ olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına yönelik 7 Nisan’da operasyon düzenledi. Adana merkezli Diyarbakır, Mersin ve Osmaniye’de çok sayıda adrese yapılan baskınlarda haklarında yakalama kararı bulunan 25 şüpheliden 13’ü yakalanıp, gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 12 şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

”KÜBRA HAZIR GELİN”

Emniyete götürülen şüphelilerin, merkez Yüreğir ilçesinde silah ve uyuşturucu madde ticaretini yönettiği, çok sayıda yaralama ve adam öldürme olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen ve polisin 13 Ocak’ta düzenlediği operasyonla çökertilen silahlı suç örgütüyle bağlantılı oldukları belirlendi. Çamlıbel Mahallesi’nde torbacılık yaptıkları saptanan şüphelilerin, polisin teknik takibine yakalanmamak için uyuşturucu maddeyi ‘Kübra’ olarak şifreledikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin, uyuşturucu satışı için konuştukları kişilerle “Kübra hazır, gelin” ifadesini kullandıkları tespit edildi.