Toprak Mahsulleri Ofisi 18 bin ton ayçiçeği yağı ithal edecek

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 10:08 am - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 10:10 am

AKP iktidarının ‘tarım politikaları’ sebebiyle çiftçiler iflas ederken tarım ürünlerinin fiyatları zirve yaptı. Rusya-Ukrayna çatışmalarından sonra art arda gelen zamlardan sonra Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), çözümü ‘ithal etmekte’ buldu. TMO, Avrupa’dan 18 bin tonluk ithalat için ihale açtı.

Dünya’nın haberine göre; Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) dün 18,000 ton ham ayçiçeği yağı ithalatı için uluslararası ihale açtı. Avrupalı ticaret kaynakları tarafından yapılan açıklamada, 28 Nisan’a kadar tekliflerin alınacağı belirtildi.

İhalede ürünün 16 Mayıs ile 16 Haziran arasında Tekirdağ ve Mersin limanlarına teslim edilmesi istendi.

İhaleye katılanlar daha önce Mersin limanı depolarına getirdikleri ayçiçeği yağını satmak için de teklif verebilecekler.

Ukrayna’da Rusya’nın operasyonunun başlamasıyla ayçiçeği yağında yaşanan sıkıntılar nedeniyle mart ayı başında fiyatlar zirve yapmıştı. Tüketiciler marketlerde ayçiçeği yağına hücum ederken fiyatlardaki sert yükselişler dikkat çekmişti. Artan fiyatlar sonrası Ukrayna’da yola çıkan gemilerle Türkiye’ye taşınan ayçiçeği yağları arz krizini bir süreliğine çözmüştü.

 

Yandaş medyadan ‘Evde ayçiçek yağı yapma’ tarifi