Toplu taşımada hırsızlık yapan çete çökertildi: Binlerce liralık vurgun

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 12:35 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 12:37 pm

Çoğunlukla toplu taşıma araçlarında hırsızlık yapan 10 kişilik çete, yüzlerce saatlik kamera kayıtlarının çözümü sonucunda çökertildi. Çocuklardan kurulu çetenin 2 ay içerisinde toplamı 100 bin TL’yi bulan 11 hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, peş peşe aldıkları hırsızlık ihbarları üzerine harekete geçti. Başvuran vatandaşlar çoğunlukla toplu taşıma araçlarında cep telefonlarının çalındığından şikayet etti. Polisler hırsızlıkların meydana geldiği yerlerdeki tüm güvenlik kamerası kayıtlarını topladı. Yüzlerce saatlik kayıtlar saniye saniye incelendi. Hırsızlığı yapan ve etrafında onu koruyanların kimlikleri tek tek tespit edildi.

OPERASYONLA YAKALANDILAR

10 kişilik çeteyi yakalamak için önceki gün operasyon düzenlendi. Şüphelilerin tümü gözaltına alındı. Çete üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda, çaldıkları telefonlar ve eşyalar da ele geçirildi. Gözaltına alınan 10 şüpheliden 3’ü tutuklandı, yaşları küçük olan 7’si ise adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HIRSIZLIK İÇİN GİRDİĞİ DÜKKANA, GELEN GİDEN OLMAYINCA İKİNCİ KEZ GİRMİŞ

Polis, çeteden ele geçirdiği eşya ve cep telefonlarının sahiplerine de ulaştı. Dün emniyete davet edilen vatandaşlara eşyaları iade edildi. Restorandan kaptırdığı eşyalarına kavuşan Osman Temiz, “Hamburger restoranımız var Mecidiyeköy’de. İki hafta önce gece yarısı dükkanımıza hırsız giriyor. Önce giriyor laptopumuzu alıyor. Sonra bakıyor gelen giden yok tekrar iş yerine giriyor, geri kalan eşyaları topluyor. Elimizde kamera görüntüleri vardı, polise başvurduk. Parmak izinden şüpheliye ulaşıldı yakalandı. Bu durumdan dolayı çok mutluyuz. Hırsızlık yaşadığımız için üzgünüz ama bulunması bizi çok sevindirdi” dedi.

KULAĞINDA BLUETOOTH İLE MÜZİK DİNLERKEN TELEFONUNU ÇALDILAR

Sevim Sultan Arslandoğmuş ise “İşten çıkmış eve gidiyordum telefonum çalındı metroya binerken. İnenlerin sırasını bekliyordum. Arkadan hafif bir ittirme oldu. Ben de binmek için ittiriyorlar diye düşündüm. O yüzden çok bakmadım. Kulağımda Bluetooth kulağım vardı. Müzik dinliyordum. İçeri girdim oturdum. Kapılar kapandıktan sonra birden müzik sesi kesildi. Bağlantı koptu zannettim daha sonra fark ettim telefonumun çalındığını. Hemen güvenlik görevlilerin yanına gittim. Çok şükür telefonum bulundu, mutluyum” dedi.

ALIŞVERİŞ SEPETİNDEN GİTTİ

4 senedir Türkiye’de yaşayan Fas uyruklu Mouna El Yacoubı ise “Bir ay önce markette yaşadım hırsızlık olayını. Çantamı sepete koydum alışveriş yapıyordum. Kasaya gittiğimde fark ettim çantamın çalındığını. Sonrasında hemen polise başvurdum. Bugün Polis beni aradı çok mutluyum ve şaşkınım telefonum bulunduğu için” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise “Bir şey çıkmaz nasılsa bulunmaz diye düşünmemek lazım kısa sürede bulunduğu için çok mutluyuz. Kimsenin yanına kar kalmıyor. Her şeyimiz düzgünce teslim edildi. Birazdan alacağız gideceğiz” dedi.