Toplantı ve gösteri yürüyüşü yönetmeliğinde değişiklik

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 9:23 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 9:23 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile toplantı ve gösteri yürüyüşü yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikteki “vatandaşın günlük yaşamını zorlaştırmayacak” ifadesi, “vatandaşların günlük yaşamını aşırı ve katlanılamaz derecede zorlaştırmayacak” olarak değiştirildi.

İçişleri Bakanlığı’nın toplantı ve gösteri yürüyüşleri yönetmeliğinde yaptığı değişiklik, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanı. İçişleri Bakanlığı, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri’ yönetmeliğindeki “vatandaşın günlük yaşamını zorlaştırmayacak” ifadesini, Danıştay kararıyla “vatandaşların günlük yaşamını aşırı ve katlanılamaz derecede zorlaştırmayacak” olarak değiştirdi.

“Ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğinde şu ifadelere yer verildi:

“Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak” ibaresi, “vatandaşların günlük yaşamını aşırı ve katlanılamaz derecede zorlaştırmayacak” şeklinde değiştirilmiş, (ç) bendinde yer alan “ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.”

‘Dikkat dikkat Allah konuşuyor’ dedi, hakkında soruşturma başlatıldı