Toplam vaka sayısının 115 bini aştığı Yunanistan’da karantina süresi uzatılıyor

Yayın tarihi: 7 Aralık 2020 Pazartesi 6:50 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2020 Pazartesi 6:50 pm

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 7 Kasım’da karantinaya giden Yunanistan’da karantina uygulamasının 7 Ocak’a kadar uzatılacağı duyuruldu.

Yeni tip koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken Yunanistan’dan bir haber geldi. Haftalık olağan basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas, koronavirüs salgınının ülkedeki durumuna ve önlemlerin güncellenmesine ilişkin konuştu.

KARANTİNA 7 OCAK’A KADAR UZATILIYOR

Ülkede 14 Aralık’a kadar sürmesi öngörülen genel karantina ve 21.00-05.00 saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağının 7 Ocak’a kadar uzatılacağını belirten Petsas, bu kararın kapsamına şehir dışı seyahat kısıtlamasının da dahil olduğunu söyledi.

Petsas, okullar, restoranlar, barlar ve kayak merkezleri gibi mekanların söz konusu tarihe kadar kapalı kalacağının altını çizerek, kiliseler, kuaför salonları ve Noel süsleri satan sezonluk perakende mağazalarıyla ilgili tedbirlerin, bu hafta içinde ayrıca açıklanacağını dile getirdi.

Ülkede vaka sayılarındaki ciddi artış üzerine 7 Kasım’dan itibaren karantinaya gidilmiş ve 21.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

TOPLAM VAKA SAYISI 115 BİN 471

Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Kurumunun dün paylaştığı verilere göre, ülkede solunum cihazına bağlı durumda olan koronavirüs hastalarının sayısı 600’e yükselmişti. Ülkede dün 904 yeni vakanın kaydedilirken 101 kişinin de salgın nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Yunanistan’da salgının başından bu yana 115 bin 471 vaka, 3 bin 3 ölüm kayıtlara geçti