Topkapı Sarayı’nda ‘gece müzeciliği’ dönemi: Türklere bin, yabancılara 5 bin lira

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 4:54 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 4:54 pm

Türkiye’nin en çok ziyaretçi çeken tarihi yerlerinden biri olan Topkapı Sarayı 29 Haziran’dan itibaren saat 23.00’e kadar ziyaret edilebilecek. Ancak ziyaret ücretleri cep yakacak.

Efes, Side, Aspendos ve Laodikeia gibi antik kentlerde uygulanan gece müzeciliği, hem yerli hem yabancı ziyaretçilerden gelen yoğun taleple Topkapı Sarayı’nda da uygulanmaya başlanacak.  Türkiye gazetesinde yer alan habere göre uygulama 29 Haziran’dan itibaren hayata geçiriliyor.

BELİRLİ KISIMLAR ZİYARET EDİLECEK

Ancak giriş ücretleri cepleri yakacak. Sarayı 21.00 – 23.00 saatleri arasında gezmek isteyen Türk vatandaşları bin, yabancılar ise beş bin lira ödeyecek. Yaz mevsimi boyunca devam edecek uygulamada sarayın sadece belirli kısımları görülebilecek.

Gece müzeciliği uygulamasında Topkapı Sarayı’ndaki Mukaddes Emanetler, Harem Dairesi ve Hazine Koğuşu açık olacak. Ancak Adalet Kulesi güvenlik gerekçesiyle bu saatlerde ziyaret edilemeyecek. 21.00-23.00 saatleri arasındaki bu turlara saray görevlileri refakat edecek. Sadece cumartesi akşamları yapılacak turlarda 250’şer kişilik ziyaretçi kafileleri peyderpey saraya alınacak. Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan sarayda gece ziyaretleri boyunca ek güvenlik önlemleri alınacağı da açıklandı.

Milli Saraylar Başkanlığı’ndan ‘Topkapı Sarayı’ndaki 500 yıllık çiniler matkapla delindi’ iddialarını yalanladı

Kaynak: HABER MERKEZİ